ΗΠΑ - Τυφώνας Ίρμα: Βιβλική καταστροφή! Εξαφανίστηκαν 2 νησιά - Τουλάχιστον 10 νεκροί

Εικόνες βιβλικής καταστροφής στην Κεντρική και στο νότιο τμήμα της Βόρειας Αμερικής που βρίσκονται στο έλεος 3 συνεχόμενων τυφώνων!

Το πρώτο χτύπημα έγινε από τον τυφώνα Ίρμα – κατηγορίας 5 και ο χειρότερος στην ιστορία του Ατλαντικού, όπως λένε οι ειδικοί! Στο πέρασμά του “έσβησε” απ’ το χάρτη 2 νησιά της Καραϊβικής! Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι στον Άγιο Μαρτίνο η καταστροφή αγγίζει το 95% και στην Μπαρμπούντα, το πρώτο νησί στο οποίο προσγειώθηκε η Ίρμα, έχει καταστραφεί το 90% του νησιού.

Ακόμη στο πέρασμά του απ’ το γαλλικό τμήμα του Αγίου Μαρτίνου, προκάλεσε το θάνατο τουλάχιστον 10 ανθρώπων, ανάμεσά τους και ένα παιδί ηλικίας 2,5 ετών που σκοτώθηκε ενώ η οικογένειά του επιχειρούσε να φύγει από το κατεστραμμένο σπίτι της.

 

 

Σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη από τον τυφώνα Ίρμα αναμένεται να επηρεαστούν συνολικά 37 εκατομμύρια άνθρωποι.

Το λιμάνι και το αεροδρόμιο στο ολλανδικό τμήμα του νησιού του Αγίου Μαρτίνου υπέστησαν μεγάλες καταστροφές, ενώ τα κέντρα υποδοχής του ολλανδικού Ερυθρού Σταυρού ήταν χθες βράδυ κατάμεστα, σύμφωνα με το ολλανδικό πρακτορείο ειδήσεων.

Θύμα του Ίρμα έχει πέσει και ο πολυεκατομμυριούχος Ρίτσαρντ Μπράνσον, στο ιδιωτικό νησί του στις βρετανικές Παρθένους Νήσους.

Απ’ τον Ίρμα πλήττονται ήδη και οι Μικρές Αντίλλες.

 

 

Το τραγικότερο δε είναι ότι μετά τον Ίρμα έρχονται 2 ακόμη κυκλώνες!

Ο πρόεδρος στον Άγιο Μαρτίνο, απηύθυνε έκκληση να σταλούν «επαρκείς ενισχύσεις» από τη γαλλική κυβέρνηση «για να απομακρυνθούν όλοι όσοι μπορούν να απομακρυνθούν», καθώς αν το νησί χτυπηθεί από έναν νέο κυκλώνα το Σάββατο θα είναι «αδύνατον» να αντιμετωπιστεί η κατάσταση και τότε «δεν θα μετράμε τους νεκρούς, αλλά τους ζωντανούς», πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο Γκιμπς.

 

 

Η τροπική καταιγίδα Χοσέ, η οποία κατευθύνεται προς την Καραϊβική, ενισχύθηκε σε κυκλώνα χθες Τετάρτη και ενδέχεται η ένταση του φαινομένου να αυξηθεί ακόμη περισσότερο, φθάνοντας στην κατηγορία 3 της πεντάβαθμης κλίμακας Σαφίρ-Σίμσον αύριο Παρασκευή, ανακοίνωσε το αμερικανικό Εθνικό Κέντρο Κυκλώνων (NHC).

Παράλληλα και η τροπική καταιγίδα Κάτια μετατράπηκε σε κυκλώνα στον Κόλπο του Μεξικού, ανακοίνωσαν οι αμερικανοί μετεωρολόγοι, κι αναμένεται να ενισχυθεί μέσα στις επόμενες 48 ώρες.

 

Έτσι φαίνεται ο Ίρμα από το διάστημα: