Ευρωπαϊκή πηγή: Δεν έχει συμφωνία για την Ελλάδα ούτε τον Απρίλιο - Το χάσμα παραμένει

Ευρωπαίος αξιωματούχος δήλωσε ότι Ελλάδα και θεσμοί έχουν ακόμη πολύ δρόμο μπροστά τους μέχρι να καταλήξουν σε συμφωνία, λέγοντας ότι ακόμη και ο Απρίλιος είναι δύσκολος μήνας.

Ο αξιωματούχος που επικαλείται το πρακτορείο Reuters ανέφερε πως “οι Θεσμοί και η ελληνική κυβέρνηση είναι ακόμα πολύ μακριά σε μια σειρά θεμάτων» και πρόσθεσε ότι δεν έχει γίνει επαρκής πρόοδος για τους δημοσιονομικούς στόχους της χώρας, τις συντάξεις, τις μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας και τις ιδιωτικοποιήσεις.

«Ήταν τεχνικά ήταν δυνατό να ολοκληρώσουμε την SLA πριν το Eurogroup της 20ης Μαρτίου, όμως αυτό δεν ισχύει πλέον, δεν είναι πολιτικά δυνατό δηλαδή», ανέφερε ο αξιωματούχος, επομένως στη συνεδρίαση της ερχόμενης Δευτέρας θα γίνει απλώς μια ενημέρωση για την πρόοδο των διαπραγματεύσεων μέχρι σήμερα.

Όπως ανέφερε ο αξιωματούχος στο πρακτορείο, ο Απρίλιος είναι δύσκολος μήνας όχι μόνο λόγω των διακοπών του Πάσχα αλλά και επειδή το πρόγραμμα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου είναι αρκετά φορτωμένο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Έλληνας Υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, εκτιμά ότι μέχρι τις 7 Απριλίου ενδεχομένως να επιτευχθεί οριστική συμφωνία: «Θεωρώ ότι πολύ πιθανό είναι να γίνει συζήτηση για όλο το πακέτο για να έχουμε κάποια οριστική συμφωνία για όλα μέχρι τις 7 Απριλίου. Αυτό θεωρώ το πιο πιθανό, μπορεί να έχουμε πιο γρήγορο και καλύτερο αποτέλεσμα, αλλά αυτός είναι ο στόχος», είπε χαρακτηριστικά.

Άσμουσεν: Η συμφωνία θα κλείσει μέσα στον Μάιο

Το πρώην στέλεχος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και νυν Διευθύνων Σύμβουλος της  Lazard, Γεργκ Άσμουσεν, εκτιμά ότι η αξιολόγηση θα πάρει ακόμα περισσότερο χρόνο, λέγοντας ότι θα κλείσει μέσα στον Μάιο.

 

Μιλώντας στο «insider.gr», σημειώνει ότι «Το 2017 είναι μια χαμένη χρονιά για την Ελλάδα» με φόντο τις εκλογές στην Ευρώπη, συμπληρώνοντας ότι το 2018 θα είναι καθοριστικό για το ελληνικό χρέος.

Όσο για το σενάριο των πρόωρων εκλογών, ο Άσμουσεν υποστηρίζει ότι κάτι τέτοιο δεν είναι πιθανό, εκτιμώντας ότι η Κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα θα συνεχίσει να βρίσκεται στην εξουσία όσο έχει την πλειοψηφία του κοινοβουλίου.