Ημισέληνος κατά σταυρού - Ο Ερντογάν βλέπει ιερό πόλεμο Ανατολής - Δύσης

Έχουν περάσει μέρες από τότε που ξέσπασε η κόντρα ανάμεσα στην Ολλανδία και την Τουρκία, όμως ο Ερντογάν δεν δείχνει καμιά διάθεση για να αποκλιμακώσει την ένταση, αντίθετα συνεχίζει να επιτίθεται σε βάρος της ευρωπαϊκής χώρας.

Λίγες ώρες μετά από την εκλογική αναμέτρηση με νικητή τον Μαρκ Ρούτε, ο οποίος διάγει την τρίτη κατά σειρά θητεία του ως Πρωθυπουργού, ο Τούρκος Πρόεδρος δήλωσε πως μπορεί να κέρδισε τις εκλογές, έχασε όμως τη φιλία της Τουρκίας.

“Ρούτε, το κόμμα σας μπορεί να έφθασε στην πρώτη θέση στις εκλογές, αλλά πρέπει να ξέρετε ότι έχετε χάσει τη φιλία της Τουρκίας”, είπε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν σε ομιλία του στη βορειοδυτική επαρχία Σακάρια.

Ο Ερντογάν δεν παρέλειψε να εξαπολύσει πυρά και σε βάρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης με αφορμή την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου που επιτρέψει στις εταιρείες να απαγορεύουν στις υπαλλήλους τους να φορούν ισλαμικές μαντίλες υπό ορισμένες προϋποθέσεις.

“Ντροπή στην ΕΕ. Κάτω οι ευρωπαϊκές αρχές, οι αξίες και η δικαιοσύνη σας… Άρχισαν μια σύγκρουση ανάμεσα στον σταυρό και στην ημισέληνο, δεν υπάρχει άλλη εξήγηση”, δήλωσε.

Τσαβούσογλου: Σύντομα θα ξεσπάσουν ιεροί πόλεμοι!

Νωρίτερα την Πέμπτη, ο Υπουργός Εξωτερικών του Ερντογάν, Μεβλούτ Τσαβούσογλου απευθυνόμενος στους Ευρωπαίους ηγέτες είπε χαρακτηριστικά: “Που πάτε; Πού οδηγείτε την Ευρώπη; Έχετε αρχίσει να αποσυνθέτετε την Ευρώπη και να την οδηγείτε στον γκρεμό». Συνεχίζοντας με αφορμή την κρίση μεταξύ Ολλανδίας-Τουρκίας προειδοποίησε ότι «σύντομα θα ξεσπάσουν ιεροί πόλεμοι στην Ευρώπη”.

Ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας ανέφερε επίσης ότι δεν υπάρχει διαφορά ανάμεσα στο φιλελεύθερο κόμμα του Ολλανδού Πρωθυπουργού, Μαρκ Ρούτε, και του «φασίστα» Γκέερτ Βίλντερς.

«Κοιτάξτε, δεν υπάρχει διαφορά μεταξύ των σοσιαλδημοκρατών και του φασίστα Βίλντερς, πρόκειται για την ίδια νοοτροπία», δήλωσε.

Σημειώνεται ότι την Τετάρτη 15/3 ο Τσαβούσογλου απείλησε για ακόμα μια φορά την Ευρωπαϊκή Ένωση με ακύρωση του προσφυγικού λέγοντας:

«Η συμφωνία επανεισδοχής θα ακυρωθεί εκ των πραγμάτων. Ήδη δεν την εφαρμόζουμε. Εκείνοι κωλυσιεργούν με τις θεωρήσεις. Υπάρχει η συμφωνία για το προσφυγικό της 18ης Μαρτίου… Ήδη δεν εφαρμόζουμε την συμφωνία επανεισδοχής. Στο εξής δεν θα εφαρμόζουμε ούτε τη συμφωνία για το προσφυγικό. Δηλαδή το αξιολογούμε. Αν δεν υλοποιηθούν αυτοί οι όροι (σ.σ. η κατάργηση των θεωρήσεων) θα πάψουμε το συντομότερο να την εφαρμόζουμε. Όλα είναι στο χέρι μας. Μπορούμε να πούμε ότι από σήμερα δεν την εφαρμόζουμε και τελειώνει, αυτό είναι. Μπορούμε να τη σταματήσουμε μονομερώς. Δεν χρειαζόμαστε την άδεια κανενός».

Βέλγιο: Σοκ από αφίσα οπαδών του Ερντογάν! Σε “Ιερό Πόλεμο” Ανατολής – Δύσης καλούν!

 

Την ίδια ώρα, το κόμμα AKP στο Βέλγιο δημοσίευσε μια αφίσα στο Facebook, η οποία είναι “εμπνευσμένη” από τις τεταμένες σχέσεις ανάμεσα στην Άγκυρα και την Ευρώπη.

Η αφίσα αυτή δημιουργήθηκε από οπαδούς του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, η οποία αναφέρει χαρακτηριστικά: “Αυτή η μάχη είναι η μάχη ανάμεσα στην ημισέληνο και στο σταυρό! Συγκεντρωνόμαστε κάτω από την ημισέληνο. Θα δείτε ότι είμαστε πολυάριθμοι!”. Το κείμενο συνοδεύεται και από ένα σκίτσο το οποίο αποτυπώνει τη μάχη που πιστεύουν ότι γίνεται μεταξύ σταυρού και ημισελήνου.

 

Την επιθετικότητα αυτή καταγγέλλει Τούρκος δημοσιογράφος, κάτοικος Βελγίου, ο Dogan Özgüden, ο οποίος είναι διαχειριστής της ιστοσελίδας “Info-Turc”.

Ο δημοσιογράφος κάνει λόγο για “ισλαμιστική προπαγάνδα αντίπαλη στο χριστιανισμό” και επισημαίνει: “Ο Ερντογάν και οι υποστηρικτές του οδηγούν μια προεκλογική εκστρατεία για να προωθήσουν μια Τουρκία ισλαμιστική και υπερεθνικιστική”.

Το δημοψήφισμα στην Τουρκία έχει προγραμματιστεί στις 16 Απριλίου. Ο Τούρκος Πρόεδρος, υπό τον φόβο ότι δεν πρόκειται να αποκτήσει την υποστήριξη των εκλεκτόρων στο δημοψήφισμα, υπολογίζει στα 4.000.000 Τούρκων της διασποράς.