Συνεδρίαση ΔΝΤ: Καμία συζήτηση για συμμετοχή του Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα

Καμία αναφορά στο ενδεχόμενο χρηματοδοτικής συμμετοχής του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα δεν έγινε στη χθεσινή συνεδρίση των μελών του ΔΝΤ όπως αποκαλύπτει ο δημοσιόγραφος Μιχάλης Ιγνάτιου μέσα από την προσωπική του ιστοσελίδα. Επίσης το mignatiou.com αναφέρει ότι τα μέλη του ΔΝΤ δεν ασχολήθηκαν με την δεύτερη αξιολόγηση ή με τον χρόνο επιστροφής υπο την Ντέλια Βελκουλέσκου στην Αθήνα για τη συνέχιση της διαπραγμάτευσης.

Όπως τονίζει ο δημοσιογράφος ο αντιπρόσωπος της Ελλάδας, Μιχάλης Ψαλιδόπουλος, δεν διάβασε τις επιστολές του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου και του διοικητή της ΤτΕ Γιάννη Στουρνάρα, οι οποίες κατατέθηκαν στη διάρκεια της συνεδρίασης και δόθηκαν στους αποδέκτες.

Στη χθεσινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Ταμείου η αμερικανική πλευρά δεν προσήλθε με νέες θέσεις. Μάλιστα ο αναπληρωτής διευθυντής των ΗΠΑ στο Εκτελεστικό Συμβούλιο του Ταμείου δεν διαφοροποιήθηκε από τη στάση που υιοθετούσαν οι αμερικανικές αρχές κατά τη διακυβέρνηση του Μπαράκ Ομπάμα. Την ίδια στάση κράτησε και ο Γερμανός διευθυντής στο Εκτελεστικό Συμβούλιο του ΔΝΤ, ο οποίος παρουσίασε τις πάγιες ευρωπαϊκές θέσεις και δεν απέκλινε από αυτές.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η ιστοσελίδα επικράτησε καλό κλίμα στη διάρκεια της συνεδρίασης και η κ. Κριστίν Λαγκάρντ, που προέδρευσε της συνεδρίασης είχε εύκολο έργο να επιτελέσει. Πάντως η ίδια δεν τοποθετήθηκε στην συνεδρίαση και άφησε τον Πολ Τόμσεν και την Ντέλια Βελκουλέσκου να εξηγήσουν τις θέσεις του Ταμείου.