Η ρόμπα που έκανε "ρόμπα" τον Πρόεδρο των ΗΠΑ- Η απάντηση του Λευκού Οίκου

Έξαλλος είναι ο πρόεδρος των ΗΠΑ μετά από ένα άρθρο στους New York Times που περιέγραφε την καθημερινότητα του πλανητάρχη στο Λευκό Οίκο. Το άρθρο με τίτλο «Ο Τραμπ και το επιτελείο του επανεξετάζουν την στρατηγική τους έπειτα από μία δύσκολη εκκίνηση», αφορούσε τις δυο εβδομάδες της προεδρίας του.

Αυτό που εξόργισε τον Ντόναλντ Τράμπ δεν ήταν το κείμενο όσο η ρόμπα στην φωτογραφία του άρθρου.

Το δημοσίευμα ανέφερε ότι ο Τραμπ είναι «σχεδόν τελείως μόνος», αφού η σύζυγός του και ο γιος του παραμένουν στην Νέα Υόρκη και ανέφερε ότι συνήθως ο Τραμπ αποσύρεται κατά τις 18.30 στα ιδιαίτερα διαμερίσματα. «Όταν ο κ. Τραμπ δεν βλέπει τηλεόραση με τη ρόμπα του ή δεν τηλεφωνεί σε πρώην μέλη του προεκλογικού του επιτελείου, πηγαίνει για εξερεύνηση των άγνωστων πλευρών της νέας του κατοικίας», γράφει το δημοσίευμα των NYT.

Αγανακτισμένος αφού απάντησε μέσω Twitter έστειλε και στον Σόν Σπάισερ – εκπρόσωπος Τύπου- να βάλει τις φωνές στα ΜΜΕ. «Αυτό το ρεπορτάζ είναι τόσο γεμάτο λάθη που οφείλουν να ζητήσουν συγγνώμη από τον πρόεδρο», είπε ο πάντα έξαλλος, σαν τον πρόεδρο του, ο Σον Σπάισερ καταγγέλλοντας «κατάφωρα σφάλματα σε σχέση με τα γεγονότα».

«Πρόκειται για τον ίδιο τον ορισμό της παραπληροφόρησης. Αρχίστε από την αρχή: δεν νομίζω ότι ο πρόεδρος διαθέτει ρόμπα και είναι σαφές ότι δεν φορά», συνέχισε ο οργισμένος Σον στο προεδρικό αεροπλάνο κατά την επιστροφή από τη Φλόριντα. «Από την αρχή μέχρι το τέλος, είναι ιστορίες που δεν υπάρχουν. Δεν είναι η ακριβής περιγραφή αυτών που συμβαίνουν».

Το πάρτι του τρολαρίσματος ξεκίνησε…

Όχι μόνο γιατί ο πρόεδρος έχει ρόμπα  και τη φορούσε από ότι φαίνεται και στις φωτογραφίες πολύ την δεκαετία του ’70.

Αλλά και γιατί μέσα από μια σειρά φωτογραφιών, το WestWingReport μέσω twitter ανέβασε πρώην προέδρους των ΗΠΑ, σημαντικότερες προσωπικότητες από τον Τραμπ που είχαν εμφανιστεί και φωτογραφηθεί με τη ρόμπα τους, χωρίς το παραμικρό ίχνος κόμπλεξ. Ο Φορντ, ο Τζονσον, ο Τζορτζ Μπους ο πρεσβύτερος (στο κρεββάτι με τη Μπάρμαρα και τα εγγόνια τους μάλιστα), ο Νίξον, ο Ρίγκαν.

Και “κερασάκι” … Ο Ουίνστον Τσόρτσιλ.