Δ. Παπαδημητρίου: «Δεν υπάρχει παράλληλο νόμισμα για την Ελλάδα και ούτε θα υπάρξει»

Την άμεση προσέλκυση επενδύσεων έθεσε ως το σημαντικότερο στόχο του ο νέος Υπουργός Οικονομίας Δημήτρης Παπαδημητρίου. Κατά την διάρκεια της τελετής παράδοσης-παραλαβής στο υπουργείο Οικονομίας, ο κ. Παπαδημητρίου τόνισε ότι θα εστιάσει στην προσέγγιση ιδιωτικών επενδύσεων «πάντα στο πλαίσιο του ευρώ και με σεβασμό στους ευρωπαϊκούς θεσμούς» ενώ παράλληλα ανέφερε ότι η ελληνική οικονομία θα είναι ανοιχτή στο επενδυτικό κοινό και θα οικοδομηθεί βαθμιαία σχέση εμπιστοσύνης με τους επενδυτές.

Μάλιστα ο νέος Υπουργός υπογράμμισε ότι η Ελλάδα, ως μέλος της Ευρωζώνης, παρέχει τη σταθερότητα της νομισματικής πολιτικής της ΕΚΤ και την ασφάλεια των ευρωπαϊκών δημοκρατικών θεσμών που για τους επενδυτές αποτελούν μια αδιαμφισβήτητη σταθερά ενώ έκανε λόγο για «υψηλού επιπέδου εξειδικευμένο εργατικό δυναμικό» στη χώρα, το οποίο είναι πρόθυμο για δουλειά.

«Σηκώνουμε τα μανίκια από σήμερα. Θα προσπαθήσουμε να μειώσουμε τις παθογένειες που εμποδίζουν την επανεκκίνηση της οικονομίας», πρόσθεσε ο κ. Παπαδημητρίου και κατέληξε λέγοντας ότι φιλοδοξεί να υπηρετήσει την πατρίδα και την κυβέρνηση με όλες του τις δυνάμεις. Ερωτηθείς για τις θέσεις που είχε εκφράσει στο παρελθόν για έξοδο της χώρας από το ευρώ ο κ. Παπαδημητρίου απάντησε ότι ήταν λάθος και πρόσθεσε ότι «μέχρι και την προηγούμενη εβδομάδα εγώ ήμουν ακαδημαϊκός και οι ακαδημαϊκοί μπορούν να λένε πράγματα. Όταν όμως έρχεται η στιγμή που καλούνται να υλοποιήσουν ένα πρόγραμμα, τότε διαπιστώνουν ότι κάποια πράγματα που έχουν πει μπορεί να είναι και λάθος».

Ο απελθών Υπουργός Γιώργος Σταθάκης καλωσόρισε τον κ. Παπαδημητρίου, αλλά και τον κ. Πιτσιόρλα που αναλαμβάνει καθήκοντα υφυπουργού, σημειώνοντας ότι αναλαμβάνουν έναν κρίσιμο ρόλο, να μεταφέρουν την Ελλάδα σε τροχιά βιώσιμης ανάπτυξης. Ο ίδιος αναφέρθηκε στο έργο που άφησε, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται ο αναπτυξιακός νόμος, οι δημόσιες συμβάσεις και όλο το πλαίσιο για τη διευθέτηση των κόκκινων δανείων.

Ο αναπληρωτής υπουργός Αλέξης Χαρίτσης αναφέρθηκε στο έργο που έχει γίνει για την απορρόφηση του προηγούμενου αλλά και την ενεργοποίηση του νέου ΕΣΠΑ, σημειώνοντας ότι η δουλειά θα συνεχιστεί με τον ίδιο ρυθμό και στο επόμενο διάστημα ενώ ο νέος υφυπουργός Στέργιος Πιτσιόρλας, σημείωσε ότι αισθάνεται πολύ μεγάλο το βάρος της ευθύνης που του αναλογεί, τονίζοντας ότι από την επιτυχία αυτού του τομέα εξαρτάται η ανακούφιση των Ελλήνων από τη φτώχεια και την ύφεση.