Μαξίμου: Η πρώτη κατοικία προστατεύεται για όλα τα φυσικά πρόσωπα

Έπειτα από τον έντονο διάλογο ανάμεσα στο Μέγαρο Μαξίμου και τη Νέα Δημοκρατία για τους πλειστηριασμούς, το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού διευκρίνισε το βράδυ της Τετάρτης ότι η προστασία της πρώτης κατοικίας από πλειστηριασμούς αφορά σε όλα τα φυσικά πρόσωπα.

Συνεχίζοντας η ανακοίνωση σημειώνει ότι η προστασία συμπεριλαμβάνει και τους εμπόρους οι οποίοι δεν καλύπτονται από τον «νόμο Κατσέλη».

«Η προστασία της πρώτης κατοικίας από πλειστηριασμούς αφορά σε φορολογικές και ασφαλιστικές οφειλές όλων των φυσικών προσώπων με πρώτη κατοικία», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Συνεχίζοντας σημειώνει ότι “παράλληλα θα συσταθεί εξωδικαστικός μηχανισμός ρύθμισης δημόσιων και ιδιωτικών οφειλών των επιχειρήσεων και των επιτηδευματιών, όπως αποφασίστηκε την Τετάρτη από το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥΣΟΙΠ).

Κατά αυτόν τον τρόπο, για πρώτη φορά το Δημόσιο, τα Ταμεία και οι Τράπεζες θα συμμετέχουν από κοινού στην απομείωση χρεών υπερχρεωμένων αλλά βιώσιμων επιχειρήσεων, προσφέροντας μια διέξοδο σε όσους πιθανώς θα αντιμετώπιζαν τον κίνδυνο του πλειστηριασμού».