Συνήγορος συζύγου Στουρνάρα: Το μυαλό πάει σε σκοπιμότητες

Σοβαρές δικονομικές αταξίες εντοπίζει ο συνήγορος της κ. Νικολοπούλου, Σπύρος Μουζακίτης, πρώην οικονομικός εισαγγελέας, κατά την έφοδο των οικονομικών εισαγγελέων στα γραφεία της εταιρείας της κας Νικολοπούλου. Μιλώντας στο Βήμα FM ο έμπειρος δικαστικός δεν δίστασε να κάνει λόγο για δικονομικές αταξίες που φανερώνουν σκοπιμότητες.

Καταρχάς, ο κ. Μουζακίτης αναφέρθηκε στο γεγονός ότι ο ανακριτής που διενήργησε τον έλεγχο στα γραφεία της κας Νικολοπούλου δεν είχε την αρμοδιότητα, καθώς ο καθ’ ύλην αρμόδιος να διενεργήσει τέτοιον έλεγχο είναι ο ειδικός ανακριτής διαφθοράς, ο οποίος χειρίζεται την συγκεκριμένη υπόθεση, για την οποία είχε ασκηθεί δίωξη προ πολλού. Όταν υπάρχει δίωξη η δικονομία προβλέπει ότι δεν μπορεί να γίνει ενέργεια από άλλον ανακριτή, διευκρίνισε. «Από ό,τι φαίνεται ο ειδικός ανακριτής δεν έχει λάβει γνώση της υπόθεσης, δεν έχει δώσει τη συγκεκριμένη παραγγελία και δεν εποπτεύει αυτός τη συγκεκριμένη έρευνα», πρόσθεσε.

«Όταν υπάρχουν δικονομικές αταξίες το μυαλό πάει σε σκοπιμότητες» ανέφερε ο κ. Μουζακίτης, ενώ απαντώντας στον δημοσιογράφο που ζήτησε να διευκρινίσει τι εννοεί είπε «δεν μπορώ να το ξέρω εγώ αυτό. Πρέπει να δοθούν απαντήσεις γι’ αυτό».

Συνεχίζοντας, εξήγησε ότι το κλιμάκιο από όργανα της οικονομικής αστυνομίας που πήγε για την έρευνα δεν επέδειξε ταυτότητα, ενώ κανείς δεν φορούσε στολή. Θα μπορούσε να είναι οποιοσδήποτε, είπε. Επιπλέον, για τη διενέργεια του ελέγχου οι αστυνομικοί επέδειξαν μια φωτοτυπία, ένα ανεπικύρωτο αντίγραφο της εισαγγελίας πρωτοδικών του τμήματος διαφθοράς με ημερομηνία 14/9.

Η επικοινωνιακή προβολή και διαχείριση της υπόθεσης, είναι γεγονός “ανεπίτρεπτο” στη δικονομία είπε. «Έξω από το σπίτι υπήρχε κουστωδία δημοσιογράφων και καμερών. Έγινε σόου» και συμπλήρωσε ότι «πρέπει να γίνει άμεσα προκαταρκτική εξέταση για το ποιος διέρρευσε τη διεξαγωγή της επιχείρησης. Ποιος είναι εκείνος που διέρρευσε αυτή την πληροφορία για μια πράξη που σύμφωνα με τη δικονομία διέπεται από την αρχή της απολύτου μυστικότητας».

Ο κ. Μουζακίτης χαρακτήρισε την ενέργεια αυτή καθ’ αυτή είναι «περιττή ενέργεια» και αναρωτήθηκε «τι σκοπό έχει». «Ήθελαν να κάνουν κάποιο φορολογικό έλεγχο; Ας μας έστελναν μια πρόσκληση όπως κάνουν οι ΔΟΥ γιατί το μόνο που συγκέντρωσαν ήταν φορολογικά στοιχεία», απάντησε.

Πρόκειται για ενέργειες αμφιβόλου νομιμότητας, διευκρίνισε ο συνήγορος της κας Νικολοπούλου και δήλωσε την πρόθεσή του να προβεί στις δέουσες ενέργειες για να τις ακυρώσει, ενώ απαντώντας στην ερώτηση για το ποιος πιστεύει ότι κρύβεται πίσω από την μεθόδευση είπε ότι είναι σε διαδικασία διερεύνησης.

Γνωστοποίησε ότι η κα Νικολοπούλου έχει υποβάλει μηνύσεις σε διαφόρους. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι στις 13 ή 14 Σεπτεμβρίου επιδόθηκε ένα εξώδικο της κυρίας Νικολοπούλου-Στουρνάρα σε έντυπο στο οποίο, όπως είπε, «γράφονταν φανταστικά και δυσφημιστικά πράγματα» και συγχρόνως με αυτό έγινε και η εισαγγελική παραγγελία.

Ο κ. Μουζακίτης εξέφρασε τη λύπη του για τον τρόπο που λειτουργούν οι θεσμοί.