Ιδιώτες ενοικιάζουν τα ΙΧ τους σε τουρίστες για επιπλέον εισόδημα

Ευκαιρία για επιπλέον εισόδημα από 300 ευρώ έως και 3.000 το μήνα θα έχουν όσοι Έλληνες θελήσουν να υπενοικιάσουν σε τρίτους τα αυτοκίνητά τους όταν οι ίδιοι δεν τα χρησιμοποιούν.

Η εταιρεία Carky εμφανίστηκε στην Ελλάδα επιχειρώντας ουσιαστικά να εκμεταλλευτεί την ανάγκη των Ελλήνων για πρόσθετο εισόδημα

Η Carky υποστηρίζει ότι “φέρνει πρώτη στην Ελλάδα το μοντέλο του «peer-to-peer car sharing» καθιστώντας δυνατό σε ιδιώτες και εμπόρους να υπενοικιάσουν σε τρίτους τα αυτοκίνητα που έχουν στην ιδιοκτησία τους ή στην κατοχή τους”.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την εφημερίδα «Καθημερινή» εντοπίζεται μία σημαντική «γκρίζα ζώνη» καθώς σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία οι επιχειρήσεις εκμίσθωσης επιβατικών αυτοκινήτων ιδιωτικής χρήσης χωρίς οδηγό πρέπει πρώτα να φέρουν το ειδικό σήμα λειτουργίας και κυρίως τα εκμισθούμενα αυτοκίνητα να είναι είτε ιδιόκτητα είτε αποκτηθέντα δυνάμει σύμβασης χρηματοδοτικής μίσθωσης είτε μισθωμένα από άλλες επιχειρήσεις ενοικίασης αυτοκινήτων. Από την πλευρά τους, οι «παραδοσιακές» εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων τονίζουν ότι δεν τους επιτρέπεται καν να υπενοικιάσουν οχήματα από εμπόρους αυτοκινήτων.

Η επόμενη «γκρίζα ζώνη» αφορά στη φορολόγηση τόσο της εταιρείας όσο και του εισοδήματος που προκύπτει για τους ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων.