Λαγκάρντ: Πρόοδος μεν, αλλά χρειαζόμαστε περισσότερα...

Την πρόοδο στις διαπραγματεύσεις για την αξιολόγηση του ελληνικού Προγράμματος επιβεβαίωσε η Κριστίν Λαγκάρντ, κατά την είσοδό της στη συνεδρίαση του Eurogroup.

Ωστόσο, η Γεν. Διευθύντρια του ΔΝΤ έσπευσε να συμπληρώσει ότι «χρειαζόμαστε περισσότερα για κάτι που θα επιτρέψει στην Ελλάδα να ορθοποδήσει».

Αναφερόμενη στο χρέος, επανέλαβε τη θέση που έχει εκφράσει πολλές φορές μέχρι σήμερα για την ανάγκη να είναι βιώσιμο, λέγοντας ότι «το πρόγραμμα πρέπει να έχει και μεταρρυθμίσεις, όπου καταγράφεται κάποια πρόοδος, αλλά στο τέλος της ημέρας πρέπει και το χρέος να είναι βιώσιμο. Γι’ αυτό το κομμάτι του χρέους δεν έχουμε ακόμα ξεκινήσει κάποια συζήτηση».

Σχετικά με τα στοιχεία της Εurostat για το πρωτογενές πλεόνασμα, προτίμησε να κρατήσεις αποστάσεις από τη θριαμβολογία της Κυβέρνησης, επισημαίνοντας ότι συχνά οι αριθμοί αναθεωρούνται. Συγκεκριμένα δήλωσε: «Καλοσωρίζω τους νέους αριθμούς που βγήκαν αν είναι ακριβείς. Πιστεύω ότι θα αλλάξουν την προοπτική. Έχουμε δει στο παρελθόν αριθμούς να αναθεωρούνται, οπότε πρέπει να τους εξετάσουμε με προσοχή».