Κέρδη πέραν των προσδοκιών για την Nike

Απρόσβλητη στην πτώση των πωλήσεων που πλήττει μεγάλο μέρος του λιανικού εμπορίου παραμένει η Nike, η οποία ανακοίνωσε τα αποτελέσματα του δεύτερου τριμήνου του οικονομικού της έτους, κυρίως λόγω της αύξησης των πωλήσεων στην Κίνα.

Η μεγαλύτερη εταιρία αθλητικών ειδών στον κόσμο ανακοίνωσε κέρδη 90 cents ανά μετοχή, ξεπερνώντας τη μέση εκτίμηση των αναλυτών που έκαναν λόγο για 86 cents. Η Nike εξακολουθεί να σημειώνει εξαιρετικές επιδόσεις στην κύρια μάρκα της, ενώ εμφάνισε αύξηση 24% στις πωλήσεις στην Κίνα, σε 938 εκατ. δολάρια, όπως σημειώνει το euro2day.

«Οι εξωτερικές αγορές έχουν τεράστιες δυνατότητες» για την Nike, επεσήμανε ο Swinand, αναλυτής της Morningstar.«Οι επενδυτές θα πρέπει να αξιολογήσουν τους Κινέζους καταναλωτές από τις μελλοντικές παραγγελίες: Υπάρχει χώρος για αγορές νέων δυτικών προϊόντων στους προϋπολογισμούς των ανθρώπων. Αυτό τονίζει τις δυνατότητες μιας μακροπρόθεσμης ανάπτυξης στη μεσαία τάξη εκεί», τόνισε.

Η επιτυχία της Nike στην Κίνα οφείλεται εν μέρει σε ένα σχέδιο αναβίωσης της διανομής και των εμπορευμάτων της εταιρίας, το οποίο έχει τεθεί σε εφαρμογή εδώ και δύο χρόνια. Πάντως, ισχυρές επιδόσεις σημείωσε και στη βόρεια Αμερική όπου οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 9,4% σε 3,55 δισ. δολάρια. Τα αθλητικά παπούτσια εμφάνισαν τη μεγαλύτερη άνοδο της τάξης του 12%, ενώ οι μελλοντικές παραγγελίες για την περιοχή αυξήθηκαν κατά 14%.