Στο υψηλότερο επίπεδο η διαφορά απόδοσης των ισπανικών ομολόγων

Κοντά στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων πέντε μηνών παρέμενε σήμερα η διαφορά απόδοσης ανάμεσα στα βραχυπρόθεσμα ισπανικά και γερμανικά ομόλογα, την ώρα που η Ισπανία ετοιμάζεται για την πλέον αβέβαιη εκλογική μάχη των τελευταίων δεκαετιών.

Τα ισπανικά ομόλογα κατέγραφαν υποαπόδοση συγκριτικά με το ράλι που σημειώνεται στις αγορές χρέους της Ευρωζώνης, με την προσοχή να είναι στραμμένη στις βουλευτικές εκλογές της Κυριακής που αναμένεται να σηματοδοτήσουν μια αλλαγή από τον δικομματισμό σε μια νέα εποχή συμμαχιών.

Το κυβερνών συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα του Μαριάνο Ραχόι αναμένεται να κερδίσει τις εκλογές χωρίς, ωστόσο, να εξασφαλίσει την απόλυτη κοινοβουλευτική πλειοψηφία, και δεν υπάρχει καμία εγγύηση για το ότι θα είναι σε θέση να σχηματίσει σταθερή κυβέρνηση.

Η διαφορά στις αποδόσεις των διετών ισπανικών και γερμανικών ομολόγων ήταν στις 47 μονάδες βάσης, κοντά στο υψηλότερο σημείο του τελευταίου πενταμήνου, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το naftemporiki. Η απόδοση των 10ετών ισπανικών ομολόγων μειώθηκε κατά 2,5 μονάδες βάσης στο 1,71%, με τις αποδόσεις άλλων αντίστοιχων τίτλων της Ευρωζώνης να καταγράφουν πτώση 2,5-4 μονάδων βάσης.