ΥΠΟΙΚ: "Δεν πωλούνται" τα "κόκκινα" δάνεια των νοικοκυριών

Μόνο τη διαχείριση των μεγάλων επιχειρηματικών δανείων συζητά η ελληνική κυβέρνηση και αποκλείει το ενδεχόμενο πώλησης σε ξένα funds των μη εξυπηρετούμενων δανείων νοικοκυριών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων σύμφωνα με δήλωση κορυφαίου στελέχους του υπουργείου Οικονομίας στο ΑΠΕ, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης του Υπουργού Οικονομίας, Γιώργου Σταθάκη με τους εκπροσώπους των θεσμών.

Η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο του νέου γύρου των διαπραγματεύσεων για να υπάρξει συμφωνία πάνω στα 13 προαπαιτούμενα και να κλείσουν όλες οι εκκρεμότητες .

«Το θέμα αυτό δεν μετατίθεται ούτε στην πρώτη αξιολόγηση» σχολίασε η ίδια πηγή.

H νομοθέτηση του πλαισίου λειτουργίας των εταιρειών που θα διαχειριστούν τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, ήταν το βασικό θέμα της συνάντησης.

Στόχος είναι μέχρι την Παρασκευή να κλείσει η συμφωνία για τη διαχείριση των κόκκινων δανείων προκειμένου το σχετικό νομοθετικό πλαίσιο να ψηφιστεί από τη Βουλή έως τις 18 Δεκεμβρίου 2015.

Στο μεταξύ, θέμα συζήτησης με τους θεσμούς είναι και η συγκρότηση “Διακυβερνητικού Οργάνου Ιδιωτικού Χρέους” και η έκδοση ΚΥΑ για την εφαρμογή του νόμου Κατσέλη.

Η συζήτηση με τους εκπροσώπους των θεσμών θα συνεχιστεί σήμερα Τετάρτη και την Πέμπτη, όπως εκτιμούν τα στελέχη του υπουργείου Οικονομίας.

Νωρίτερα με τους εκπροσώπους των δανειστών συναντήθηκε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης και στη συνάντηση αυτή η ελληνική πλευρά παρουσίασε την πρόταση για απόσχιση του Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας από τη ΔΕΗ και τη μεταφορά των παγίων σε εταιρία που θα ελέγχεται κατά 51% από το Δημόσιο και 49 % από ιδιώτες.

Επίσης με τους εκπροσώπους των δανειστών συναντήθηκε και ο αναπληρωτής Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Χριστόφορος Βερναρδάκης.

Πηγή: ΑΠΕ