Αγορά εργασίας και ασφαλιστικό στην συνάντηση Κατρούγκαλου-Μοσκοβισί

Τις μεταρρυθμίσεις στο συνταξιοδοτικό και στην αγορά εργασίας συζήτησαν σε κατ’ ιδίαν συνάντηση που είχαν στις Βρυξέλλες ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργος Κατρούγκαλος και ο Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί. Ο Γάλλος Επίτροπος μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Τwiter χαρακτήρισε τη συνάντηση «εποικοδομητική».

Οι παραπάνω δύο μεταρρυθμίσεις θα αποτελέσουν από τα βασικά θέματα της πρώτης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος που θα ξεκινήσει τον Ιανουάριο με στόχο να ολοκληρωθεί το Φεβρουάριο. Την ίδια ώρα ο κ. Μοσκοβισί ερωτηθείς για την Ελλάδα εν όψει της σημερινής συνεδρίασης των Υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης στις Βρυξέλλες, δήλωσε ότι θα συζητηθεί η πρόοδος στις συζητήσεις των εκπροσώπων των θεσμών και της κυβέρνησης για το δεύτερο πακέτο των προαπαιτούμενων.

Στο πλαίσιο αυτό ανέφερε ότι η συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση είναι καλή, ενώ εξέφρασε την εκτίμηση ότι αυτό θα συνεχιστεί και θα υπάρξει θετική κατάληξη στο δεύτερο πακέτου των προαπαιτούμενων.

Πηγή: naftemporiki