Η Amazon άνοιξε το πρώτο «κανονικό» βιβλιοπωλείο

Μετά από είκοσι χρόνια δραστηριότητας στο διαδικτυακό εμπόριο βιβλίων, η Amazon άνοιξε την Τρίτη το Amazon books: το πρώτο «κανονικό» βιβλιοπωλείο της στο Σιάτλ των Ηνωμένων Πολιτειών – τη φυσική έδρα της εταιρείας.

Στο κατάστημα διατίθενται περισσότεροι από 6.000 τίτλοι βιβλίων, επιλεγμένοι βάσει τόσο των κριτικών όσο και των διαδικτυακών τους πωλήσεων, στις ίδιες ακριβώς τιμές με αυτές του amazon.com. Στα ράφια, κάθε βιβλίο συνοδεύεται από μία κάρτα με τις πιο χαρακτηριστικές κριτικές.

Τους τελευταίους μήνες η εταιρεία δρομολογούσε σταδιακά την έξοδό της στον χώρο των «φυσικών πωλήσεων», με τη δημιουργία περιορισμένων σημείων παραλαβής επί αμερικανικού εδάφους, όπου οι πελάτες μπορούσαν να επισκεφτούν και να πάρουν νωρίτερα τα βιβλία που είχαν παραγγείλει καθώς και να αγοράσουν ηλεκτρονικές συσκευές όπως το Kindle και το Fire Tablet.

Τα εγκαίνια του καταστήματος έρχονται μόλις ένα μήνα μετά την ανακοίνωση της αλυσίδας βιβλιοπωλείων Waterstores ότι διακόπτουν τις πωλήσεις του Kindle και από τα 280 καταστήματά τους επειδή «κυριολεκτικά δεν πωλούσαν καθόλου».

«Το Amazon books μας είναι η φυσική συνέχεια του amazon.com και σε αυτό εφαρμόζουμε είκοσι χρόνια εμπειρίας στις ηλεκτρονικές πωλήσεις», δήλωσε η Τζένιφερ Καστ, αντιπρόεδρος του Amazon Books. «Τα βιβλία στο κατάστημά μας είναι επιλεγμένα βάσει βαθμολογίας, πωλήσεων και δημοφιλίας στο Goodreads. Είναι φανταστικά βιβλία – τα περισσότερα βαθμολογημένα με περισσότερα από τέσσερα αστέρια και, αρκετά από αυτά, βραβευμένα», πρόσθεσε.

Είναι χαρακτηριστικό πως μετά από μία δεκαετία πτώσης των πωλήσεων των χάρτινων βιβλίων και ανόδου των ηλεκτρονικών τους αντιτύπων, οι υπεύθυνοι της Waterstores κάνουν λόγο για ανάκαμψη των φυσικών μέσων, με τα ράφια που δέσποζε το Kindle να ξαναγεμίζουν από «κλασικά» βιβλία.

Την προηγούμενη χρονιά, η αλυσίδα βιβλιοπωλείων Barnes & Noble αναγκάστηκε να κλείσει ένα από τα μεγαλύτερα καταστήματά της που βρισκόταν στο ίδιο ακριβώς εμπορικό κέντρο που άνοιξε φέτος το κατάστημα της Amazon.

Πηγή: SKAI.gr