Η συζήτηση για το ελληνικό χρέος πρέπει να ανοίξει με ρεαλιστικό τρόπο

Την ανάγκη να ανοίξει η συζήτηση για το ελληνικό χρέος με έναν φιλόδοξο και ρεαλιστικό τρόπο υπογράμμισε ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε, έπειτα από τη συνάντηση που είχε το πρωί με τον υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γιώργο Κατρούγκαλο. Παράλληλα τόνισε ότι η σχετική συζήτηση πρέπει να οδηγήσει σε μία έκβαση που θα είναι αποδεκτή από όλες τις πλευρές, ώστε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) να αποφασίσει τη συμμετοχή του στο ελληνικό πρόγραμμα.

Επίσης υπενθύμισε ότι η συζήτηση για το χρέος είναι δέσμευση των Ευρωπαίων εταίρων της Ελλάδας για αυτό και πρέπει να ανοίξει ο δρόμος για την αποκατάστασή του. O κ. Μοσκοβισί εμφανίστηκε βέβαιος ότι η Ελλάδα μπορεί να ξαναχτίσει την οικονομία και να επιστρέψουν στη χώρα επενδύσεις και κάλεσε την κυβέρνηση να διατηρήσει τη δυναμική των τελευταίων μηνών για να επανέλθει η οικονομική σταθερότητα και να αυξηθεί η απασχόληση.

Επιπλέον πρόσθεσε ότι μένει πολλή δουλειά να γίνει, αλλά και ότι «όπου υπάρχει θέληση υπάρχει και τρόπος» και πρόσθεσε ότι «πιστεύω ότι υπάρχει θέληση». Ο Γάλλος Ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών υποθέεων υπενθύμισε ότι ένα δεύτερο πακέτο προαπαιτούμενων πρέπει να ψηφιστεί μέσα στον Νοέμβριο, ώστε οι θεσμοί να ολοκληρώσουν την αξιολόγηση και να ξεκλειδώσει η δόση των 3 δισ. ευρώ. Καταλήγοντας εκτίμησε ότι το Eurogroup της 9ης Νοεμβρίου που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα θα δώσει ένα σήμα προς αυτήν την κατεύθυνση.