Συνάντηση κυβέρνησης και τρόικας στο Παρίσι

Συνάντηση στο Παρίσι θα έχουν την Τρίτη οι εκπρόσωποι της τρόικας με την ελληνική κυβέρνηση σε μια προσπάθεια να βρεθεί κοινό έδαφος και να κλείσει η αξιολόγηση πριν το  τελευταίο Εurogroup της χρονιάς στις 8 Δεκεμβρίου.

Οπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Οικονομικών, η σχετική απόφαση ελήφθη χθες το βράδυ. «Το Υπουργείο Οικονομικών ενημερώνει ότι, αργά χθες βράδυ συμφωνήθηκε να υπάρξει την Τρίτη 25/11/2014 στο Παρίσι συνάντηση της ελληνικής διαπραγματευτικής ομάδας με τους επικεφαλής της τρόικας, προκειμένου να προχωρήσει η αξιολόγηση και να εξετασθεί το πλαίσιο της επόμενης μέρας», αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου.

«Πάμε να κλείσουμε τον έλεγχο, να συμφωνήσουμε την επόμενη ημέρα. Δεν υπάρχει σενάριο παράτασης», δηλώνει παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών αναφορικά με τη νέα συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί αύριο στο Παρίσι. Χθες το βράδυ υπήρχε μεταμεσονύκτια επικοινωνία με την τρόικα σε μία προσπάθεια να οριστικοποιηθεί το ραντεβού στο Παρίσι και να κλείσει ο έλεγχος.

Να σημειωθεί ότι ο υπουργός Οικονομικών, κ. Γκ. Χαρδούβελης, δεν έχει «σενάριο μη συμφωνίας» στην ατζέντα του, καθώς κάτι τέτοιο θα ήταν καταστροφικό για τη χώρα.

 

Πηγή:http://www.kathimerini.gr/793259/article/epikairothta/politikh/synanthsh-kyvernhshs-kai-troikas-sto-parisi