Χρ. Σπίρτζης: "Μάχη" για να μην περάσει ο ΦΠΑ 23% στις κάρτες μεταφορών

Με “νύχια και με δόντια” προσπαθεί η κυβέρνηση να μην περάσει στους πολίτες που τα χρησιμοποιούν καθημερινά και προμηθεύονται τις σχετικές κάρτες την αύξηση της τιμής εισιτηρίου στα μέσα μαζικής μεταφοράς λόγω του ΦΠΑ 23%. Μιλώντας σήμερα το πρωί στον ΑΝΤ1 ο Υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης ανέφερε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να δοθεί κίνητρο ώστε να χρησιμοποιούνται οι αστικές συγκοινωνίες των μέσων μαζικής μεταφοράς από περισσότερους πολίτες ενώ για τους ανέργους δήλωσε ότι μπορούν να χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς δωρεάν με την επίδειξη της κάρτας από τον ΟΑΕΔ και της ταυτότητάς τους.

Παράλληλα υπογράμμισε ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου καταβάλλει προσπάθειες ώστε να γίνει μια μελέτη αναδιοργάνωσης των αστικών συγκοινωνιών με άλλη δομή και με τάχιστη προώθηση της εφαρμογής του ηλεκτρονικού εισιτηρίου και σημείωσε ότι δόθηκε 20 μέρες παράταση σε όσους δεν έχουν περάσει το αυτοκίνητό τους από ΚΤΕΟ κάνοντας έκανε έκκληση στους πολίτες να σπεύσουν καθώς δεν θα υπάρξει νέα παράταση.

Καταλήγοντας ο κ. Σπίρτζης διευκρίνισε ότι η παράταση ήταν δύσκολη παρά τη βούληση της κυβέρνησης καθώς οι ημερομηνίες για τα ΚΤΕΟ ανήκουν στις δεσμεύσεις που έχει η χώρα, ωστόσο όμως κατόπιν συνεννόησης έγινε εφικτή η χορήγηση της 20ήμερης παράτασης.