Χουλιαράκης: Βασικός στόχος να μην χαθεί πολύτιμος χρόνος

Με ευχαριστίες προς το προσωπικό και ένα συγνώμη που δεν είχε το χρόνο να είναι περισσότερο μαζί τους αποχαιρέτησε τους εργαζόμενους στο Υπουργείο Οικονομικών ο Ευκλείδης Τσακαλώτος. Ο κ. Χουλιαράκης που κάθεται δίπλα μου είναι ένα υπαρκτό πρόσωπο, είπε χαριτολογώντας για το γεγονός ότι έως σήμερα ο νέος υπουργός δεν είχε καθόλου σχέσεις με τη δημοσιότητα.

Ο μέχρις σήμερα επικεφαλής του ΣΟΕ από την πλευρά του ευχαρίστησε τον απερχόμενο Υπουργό Οικονομικών δηλώνοντας ότι είχε κρίσιμη συμβολή στο να εμπεδωθεί ένα κλίμα εμπιστοσύνης και ομαλότητας στην οικονομία τις τελευταίες εβδομάδες. Σημείωσε ότι η χώρα βρίσκεται σήμερα σε ύφεση και θα πρέπει να γίνουν οι κινήσεις ώστε αυτό να τελειώσει σύντομα και το 2016 να περάσουμε σε ανάκαμψη.

«Δέχτηκα να αναλάβω, με στόχο να υπάρχει συνέχεια και να μην χαθεί πολύτιμος χρόνος». Έθεσε ως βασικό στόχο να καταφέρει να χαλαρώσει η πίεση των capital controls και να προχωρήσει το θέμα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών. Στόχος ενός μεταβατικού σχήματος είναι η επόμενη κυβέρνηση να έχει ίδιο ή μεγαλύτερο βαθμό ελευθερίας απ’ όσο είχε η προηγούμενη.