Bild: Η ελληνική πρόταση προϊόν της τρόικας

Ανάσα παίρνει ο γερμανικός Τύπος μετά την εμπρόθεσμη, όπως επισημαίνει, κατάθεση των ελληνικών προτάσεων την ώρα που πολλά δημοσιεύματα υποστηρίζουν ότι πολλά βασικά σημεία της ελληνικής πρότασης φέρουν την” σφραγίδα” της τρόικα. Η γερμανική εφημερίδα Bild αποκαλύπτει ότι στη σύνταξη των ελληνικών προτάσεων συμμετείχαν εμπειρογνώμονες όχι μόνο από τη Γαλλία αλλά και οικονομολόγοι από μία τουλάχιστον χώρα της Ε.Ε .

Εκτός από τους Γάλλους εμπειρογνώμονες, στην σύνταξη της νέας ελληνικής πρότασης συμμετείχαν και σύμβουλοι τουλάχιστον μιας χώρας της Ευρωπαικής Ένωσης, υποστηρίζει η γερμανική εφημερίδα “Bild” επικαλούμενη πληροφορίες που δεν κατονομάζει.

«Η τρόικα ήταν αυτή που έδωσε οδηγίες για την σύνταξη της πρότασης που εστάλη στους δανειστές» , γράφει η γερμανική εφημερίδα επισημαίνοντας ότι η πρόταση έχει συνταχθεί από ειδικούς των πιστωτών της τρόικας – από την Κομισιόν, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ. Για την μεγαλύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα της Γερμανίας, η συγκεκριμένη πρόταση θα απορριφθεί πολύ δύσκολα από τους πιστωτές των Αθηνών αφού έχει γραφτεί από την ίδια την τρόικα.

Χτες, η ίδια εφημερίδα είχε αποκαλύψει ότι Γάλλοι οικονομολόγοι βρίσκονται στο πλευρό των Ελλήνων για να τους βοηθήσουν στη σύνταξη της πρότασης. Τώρα όμως, η ίδια εφημερίδα υποστηρίζει ότι συμμετείχαν και άλλοι οικονομολόγοι τουλάχιστον από μία χώρα της Ε.Ε.