Στάση πληρωμών των tour operators προς τους Έλληνες ξενοδόχους λόγω ΔΝΤ

Απρόβλεπτες διαστάσεις παίρνουν οι εξελίξεις για τον ελληνικό τουρισμό, ο οποίος πλέον πλήττεται λόγω της χθεσινής μη πληρωμής της δόσης από την Ελλάδα στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Μία ακόμη παράμετρος, η οποία δεν κατέστη δυνατό να προβλεφθεί αποτελεί η σημερινή πραγματικότητα, με την οποία ήρθαν αντιμέτωποι ξενοδόχοι σε όλη την Ελλάδα, ο οποίοι συνεργάζονται με γραφεία των ΗΠΑ. Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων κ. Γιάννη Ρέτσο, tour operators από τις ΗΠΑ δεν κατέβαλαν σήμερα τις πληρωμές που είχαν, ως υποχρέωση, προς Έλληνες ξενοδόχους γιατί αυτές θα δεσμεύονταν, με την αιτιολογία ότι δεν έχει πληρωθεί η δόση του ελληνικού Δημοσίου προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Οι Έλληνες ξενοδόχοι βρίσκονται αυτή την στιγμή σε αδιέξοδο δεδομένου ότι δεν μπορούν να πληρωθούν από τις ΗΠΑ, αφού ακόμη και αν πιστωθούν τα χρήματα στους λογαριασμούς τους, αντιμετωπίζουν το ρίσκο τα χρήματα να παραμείνουν δεσμευμένα επί μακρόν, καθώς ουδείς γνωρίζει πως θα εξελιχθούν τα πράγματα τις επόμενες ημέρες.