Χαρδούβελης: «Μπαίνουμε σε μια νέα σχέση με τους εταίρους μας που δεν θα τραβάει κανείς το αυτί μας»

της Ειρήνης Χρυσολωρά, πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

To τέλος του μνημονίου και τη μετάβαση σε μια νέα σχέση με τους εταίρους μας που δεν θα περιλαμβάνει «τράβηγμα του αυτιού» περιέγραψε ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης μιλώντας στην εκπομπή «Ανατροπή» του Γιάννη Πρετεντέρη στο Mega.

Θα περάσουμε πρώτα από «μια περίοδο προσαρμογής, που θα διαρκέσει έξι μήνες έως έναν χρόνο», έως ότου βγούμε εντελώς, όπως η Πορτογαλία και η Ιρλανδία., είπε ο υπουργός Οικονομικών. Αλλά και σ’ αυτή την περίοδο τα πράγματα θα είναι διαφορετικά, δεν θα «τραβάει κανείς το αυτί μας».

Θα είναι μια σχέση «συνετή», όπως εξήγησε, κατά τη διάρκεια της οποίας θα υπάρχει ένα «δίχτυ ασφαλείας», σε περίπτωση που δεν μας δανείσουν οι αγορές.

Ο κ. Χαρδούβελης εξέφρασε την ελπίδα ότι η ρύθμιση για το χρέος θα γίνει πριν τις προεδρικές εκλογές, αφήνοντας εμμέσως ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν καθυστερήσεις από τους εταίρους μας.

Για την ανάπτυξη ο υπουργός Οικονομικών είπε ότι από τον επόμενο χρόνο οι μισθωτοί θα δουν μικροαυξήσεις στις αμοιβές τους και η κατανάλωση θα αυξηθεί. «Γι αυτό και δεν θέλω πρόωρες εκλογές», σημείωσε, εννοώντας για να μη χαλάσει το κλίμα.

Διαβάστε τη συνέχεια στο:

http://www.tanea.gr/news/economy/article/5176278/xardoybelhs-to-2015-tha-einai-etos-anaptykshs/