Η Ρωσία είναι έτοιμη να στηρίξει οικονομικά την Ελλάδα

Η Ρωσία είναι έτοιμη να εξετάσει την οικονομική βοήθεια στην Ελλάδα, δήλωσε ο Ρώσος Αναπληρωτής Πρωθυπουργός, Αρκάντι Ντβόρκοβιτς.

“Θα υποστηρίξουμε κάθε απόφαση (σσ διευθέτησης της ελληνικής κρίσης) που θα προταθεί από την Ελλάδα και τους Ευρωπαίους εταίρους. Είναι στις πρώτες μας προτεραιότητες οι επενδύσεις και το εμπόριο με την Ελλάδα. Εάν χρειαστεί οικονομική στήριξη, θα το εξετάσουμε” είπε ο αξιωματούχος σε συνέντευξή του στο κανάλι RT.

Πρόσθεσε ότι πολλές χώρες στην Ευρώπη, ανάμεσά τους και η Ελλάδα, θέλουν την άρση των κυρώσεων εναντίον της Ρωσίας. “Αυτές οι χώρες σκέφτονται τις επιχειρηματικές δουλειές, την οικονομία τους και όχι την πολιτική”.

Το TASS θυμίζει πάντως την χθεσινή δήλωση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών της Ρωσίας, Σεργκέι Στορτσάκ, ότι η Ελλάδα δεν έχει αποταθεί για βοήθεια στην Ρωσία και ότι η χώρα του δεν έχει συμπεριλάβει τέτοιο ποσό στον προϋπολογισμό της.

Στη σχετική “ζύμωση” παρενέβη και το Κρεμλίνο δια του προεδρικού εκπροσώπου Ντμίτρι Πεσκόφ, ο οποίος δήλωσε στο TΑSS ότι η Ρωσία θεωρεί ότι είναι πρόωρη η συζήτηση για συμμετοχή της στην επίλυση των προβλημάτων χρέους της Ελλάδας, όσο από την Αθήνα δεν εκδηλώνονται σχετικές πρωτοβουλίες.