Σόιμπλε: Η Ελλάδα πρέπει να αποφασίσει αν θα σηκώσει το βαρύ φορτίο

Στην Ελλάδα έγκειται η απόφαση αν θα σηκώσει το βαρύ φορτίο υπογράμμισε ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος σε σημερινές του δηλώσεις του τόνισε ότι οι απόψεις του παραμένουν ακόμη διαφορετικές από εκείνες του Έλληνα ομολόγου του, Γιάνη Βαρουφάκη.

Αναφερόμενος στη χθεσινή συνάντηση που είχε με τον Έλληνα Υπουργό Οικονομικών ο κ. Σόιμπλε σημείωσε ότι «παραμένουν διαφορετικές οι απόψεις μου με αυτές του Γιάνη Βαρουφάκη» ενώ κληθείς να σχολιάσει δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για μεγάλο χάσμα ανάμεσα σε εκείνον και την Γερμανίδα Καγκελάριο σε ό,τι αφορά το ελληνικό ζήτημα τόνισε ότι με την Άνγκελα Μέρκελ βρίσκονται στο ίδιο μήκος κύματος.

Ερωτηθείς αν υπάρχει διάσταση απόψεων με την κ. Μέρκελ για την Ελλάδα ο κ. Σόιμπλε δήλωσε ότι «δεν θα έπρεπε να σπαταλάτε χρόνο σε φήμες για δήθεν διαφωνία μεταξύ εμού και της Γερμανίδας Καγκελαρίου στο ελληνικό ζήτημα». Παράλληλα, κάλεσε την Ελλάδα να αποφασίσει τι θέλει να κάνει και αν τελικά θα σηκώσει το «βαρύ φορτίο», σημειώνοντας ότι θα ήταν «τρέλα» να αποδεχθεί η Γερμανία το «blame game» (παιχνίδι ευθυνών) από τον ΣΥΡΙΖΑ.