Σελόντα: Αύξηση πωλήσεων κατά 8% στο α’ τρίμηνο

Αυξημένες κατά 8% ήταν οι πωλήσεις της Σελόντα το πρώτο τρίμηνο του 2015. Συγκεκριμένα, ο κύκλος εργασιών της εταιρείας ανήλθε στα 31 εκατ. ευρώ έναντι 29 εκατ. ευρώ της προηγούμενης περιόδου, με αύξηση των πωλήσεων ιχθύων λόγω της αύξησης της τιμής και γόνου λόγω αύξησης των ποσοτήτων. Για τον όμιλο ο κύκλος εργασιών παρέμεινε στα ίδια επίπεδα με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, στα 33 εκατ. ευρώ, αυξημένος ως προς τις πωλήσεις ιχθύων και γόνου και μειωμένος όσον αφορά τις τροφές.

«Είναι αξιοσημείωτο ότι ο όμιλος κατάφερε εν μέσω οικονομικής κρίσης και παρά τον έντονο εγχώριο αλλά και διεθνή ανταγωνισμό, να διατηρήσει στα ίδια επίπεδα τις πωλήσεις σε ποσότητες ιχθύων ενώ παράλληλα κατάφερε να αυξήσει τις τιμές πώλησης κατά 3,8%, όπου σε συνδυασμό με την βελτίωση στην παραγωγική απόδοση, έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση της λειτουργικής κερδοφορίας για το α’ τρίμηνο 2015 σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό», επισημαίνει η Σελόντα.

Χαρακτηριστικό στοιχείο πλέον για τον όμιλο, είναι ότι οι εξαγωγές αντιπροσωπεύουν ποσοστό 88% επί των πωλήσεων ιχθύων στην τρέχουσα περίοδο. Το EBITDA του ομίλου και της εταιρείας είναι πλέον θετικό, μετά τις συνολικές διορθωτικές ενέργειες που έγιναν τα δύο τελευταία έτη και έφτασε στα επίπεδα των 3,4 εκατ. ευρώ και 3,3 εκατ. ευρώ αντίστοιχα.