Reuters: Δεσμευτικές προσφορές για το 51% του ΟΛΠ ζήτησε η κυβέρνηση

Την κατάθεση δεσμευτικών προσφορών έως τον Σεπτέμβριο για το 51% του ΟΛΠ ζήτησε από τρία σχήματα η κυβέρνηση σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

Μεταξύ των υποψηφίων που είχαν προχωρήσει στο διαγωνισμό για το 67% του λιμανιού ήταν η κινεζικών συμφερόντων Cosco και τέσσερις ακόμα εταιρείες, ωστόσο, όπως σημειώνει το Reuters ο διαγωνισμός είχε «παγώσει» μετά την εκλογή της νέας κυβέρνησης.

Το ξεμπλοκάρισμα της ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ αναμένεται ότι θα αποτελέσει μία σημαντική παραχώρηση της κυβέρνησης προς τους δανειστές καθώς συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις. Σύμφωνα με αξιωματούχο που επικαλείται το Reuters, η κυβέρνηση ενημέρωσε χθες τους επενδυτές σχετικά με τροποποιημένη πρόσκληση υποβολής προσφορών για το 51%, αντί του προηγούμενου 67%

Με βάση του νέους όρους τελικά, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, επελέγησαν η κινεζική Cosco, η ολλανδική APM Terminals και η International Container Terminal Services (ICTS). «Ο διαγωνισμός θα αφορά το 51% με προοπτική να φτάσει το 67% εντός πενταετίας εφόσον οι ιδιώτες προχωρήσουν σε επενδύσεις 300 εκατ. ευρώ», φέρεται να είπε ο αξιωματούχος της κυβέρνησης. Επιδίωξη είναι να ανακηρυχθεί ο πλειοδότης επενδυτής έως το τέλος Σεπτεμβρίου με αρχές Οκτωβρίου.