Η 20η Ιουλίου ημερομηνία - «κλειδί» για το μέλλον της Ελλάδας σύμφωνα με την Goldman Sachs

Ημερομηνία “κλειδί” για την Ελλάδα σύμφωνα με έκθεση της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας Goldman Sachs είναι η 20η Ιουλίου, οπότε το Ελληνικό Δημόσιο θα πρέπει να επιστρέψει το Δημόσιο στην ΕΚΤ 3,5 δισ. ευρώ. Την ίδια ημερομηνία έχει χαρακτηρίσει κρίσιμη για το μέλλον της Ελλάδας και η HSBC σε πρόσφατη ανάλυσή της.

Συγκεκριμένα σε έκθεσή της, η Goldman Sachs γράφει ότι η εξαιρετικά αβέβαιη κατάσταση στην Ελλάδα θα παραμείνει έως ότου υπάρξει συμφωνία με τους πιστωτές για μακροπρόθεσμη χρηματοδότηση που θα επιτρέψει στη χώρα να κάνει τις μεγάλες πληρωμές ύψους 6,5 δισ. ευρώ προς την ΕΚΤ τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.

Βέβαια, σύμφωνα με την Goldman Sachs, υπάρχει ήδη μια προγραμματισμένη συνεδρίαση του Eurogroup στις 11 Μαΐου, η οποία είναι πιθανό να κεντρίσει σύντομα την προσοχή των αγορών. Όπως σημειώνει η έκθεση της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας η Ελλάδα έχει ήδη χρησιμοποιήσει μια ποικιλία μη συμβατικών μέτρων για να καλύψει τις τρέχουσες πληρωμές του χρέους της, αλλά φαίνεται οι επιλογές της εξαντλούνται.

Μέχρι τώρα δεν υπήρξε καμία ένδειξη ότι μια συμφωνία σχετικά με τις μεταρρυθμίσεις που θα οδηγήσει σε μια πρόωρη εκταμίευση από τους πιστωτές, θα επιτρέψει στην Ελλάδα να ανταποκριθεί στις πληρωμές του ΔΝΤ.