Αντιδράσεις για την ερμηνεία του "Άξιον Εστί" από τον Σάκη Ρουβά

Ο Σάκης Ρουβάς κλήθηκε να ερμηνευθεί το λαϊκό ορατόριο «Άξιον Εστί»σε συναυλία στη Νέα Σμύρνη και αυτό, όπως αναμενόταν, χώρισε τον καλλιτεχνικό κόσμο αλλά και την κοινή γνώμη σε δύο αντιμαχόμενα στρατόπεδα. Από τη μία πλευρά – αυτή που υποστηρίζει την επιλογή του τραγουδιστή – υποστηρίζεται πως η μουσική είναι μία και όλοι έχουν το δικαίωμα να ερμηνεύσουν τα πάντα ενώ όσοι αντιτίθενται σε αυτή την εξέλιξη κλίνουν ότι ο ποπ καλλιτέχνης δεν διαθέτει το καλλιτεχνικό “βάρος” για ένα τέτοιο εγχείρημα.

Ο Σάκης Ρουβάς πρόκειται να τραγουδήσει το εμβληματικό αυτό έργο με τα τραγούδια που όλοι αγαπήσαμε, όπως το «Ένα το Χελιδόνι», το «Με το λύχνο του Άστρου», το «Της δικαιοσύνης Ήλιε Νοητέ» και το «Της Αγάπης Αίματα», κατά τις εκδηλώσεις της Πρωτομαγιάς στη Νέα Σμύρνη.

Ο Θεόδωρος Ορφανίδης θα αναλάβει τη διεύθυνση την Οrchestra Mobile, ενώ θα συμμετάσχει και η χορωδία της ΔΕΗ-ΔΕΔΔΗΕ, σε μουσική διδασκαλία Κωστή Κωνσταντάρα. Αφηγητής θα είναι ο ηθοποιός Γιώργος Γιαννόπουλος και ψάλτης ο βαρύτονος Κώστας Ραφαηλίδης.

Πριν την έναρξη του live θα γίνει χαιρετισμός από τον ίδιο τον Μίκη Θεοδωράκη.

Σε κάθε περίπτωση, ένας ερμηνευτής που εκπροσωπεί την pop μουσική, έρχεται αντιμέτωπος με τον «απέναντι» μουσικό κόσμο. Το στοίχημα εδώ είναι αν θα τα καταφέρει να σταθεί “στο ύψος” των στίχων που καλείται να ερμηνεύσει.

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στις 2 Μαΐου 2015 και ώρα 21.00 στην κεντρική πλατεία Νέας Σμύρνης και η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.