Top Gun: Οι σημαίες στο τζάκετ του «Μάβερικ» φέρνουν χαρά στην Ταιβάν

Ο θρυλικός «Μάβερικ» με το δερμάτινο τζάκετ και τα χαρακτηριστικά γυαλιά επέστρεψε στη μεγάλη οθόνη. Ο Τομ Κρουζ φορά το ίδιο καφέ δερμάτινο μπουφάν της πρώτης ταινίας όπου στο πίσω μέρος υπάρχουν οι σημαίες της Ταϊβάν και της Ιαπωνίας, ως φόρος τιμής στον εκλιπόντα πατέρα του κυβερνήτη, «Πιτ «Μάβερικ» Μίτσελ» που υπηρέτησε στο καταδρομικό USS Galveston CLG-3 στον Ειρηνικό Ωκεανό.

Κατά τη διάρκεια προβολών στην Ταϊβάν, το κοινό επευφημούσε βλέποντας τη σημαία της Ταϊβάν να εμφανίζεται στο μπουφάν του Κρουζ και χειροκροτήθηκε αρκετές φορές σε όλη τη διάρκεια της ταινίας, σύμφωνα με μια αναφορά του τοπικού διαδικτυακού μέσου SETN. Άφησε «πολλούς Ταϊβανέζους θεατές συγκινημένους, έκπληκτους και ενθουσιασμένους», ανέφερε το Setn.

Η σημαία της Ταϊβάν θεωρείται σύμβολο ανεξαρτησίας από το Πεκίνο, το οποίο θεωρεί το νησί ως μέρος της επικράτειάς του.

Αναμένεται ότι η ταινία «Top Gun: Maverick» δεν θα προβληθεί στην Κίνα, η οποία επιτρέπει την προβολή λίγων μόνο ξένων ταινιών κάθε χρόνο και μόνο εκείνων που εγκρίνονται από τη λογοκρισία.

Την περασμένη εβδομάδα, η «Wall Street Journal» ανέφερε ότι ο κινεζικός όμιλος υψηλής τεχνολογίας «Tencent» αποσύρθηκε από τη χρηματοδότηση της ταινίας αξίας 170 εκατ. δολαρίων, εξαιτίας ανησυχιών σχετικά με την αντίδραση Κινέζων αξιωματούχων για την υποστήριξη μιας ταινίας που εξυμνεί τον αμερικανικό στρατό. Ο όμιλος δεν έχει απαντήσει ακόμη, σύμφωνα με τον Guardian.