Έφυγε από τη ζωή ο Μπο, ο σκύλος του Μπαράκ Ομπάμα - Το συγκινητικό μήνυμα του πρώην προέδρου των ΗΠΑ

Έφυγε από τη ζωή χθες, μετά από μάχη με τον καρκίνο, ο Μπο, ο σκύλος του  Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος αποτελούσε χαρακτηριστική φυσιογνωμία του Λευκού Οίκου, όπως ανακοίνωσε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ μέσω ανάρτησής του στο Τwitter.

Ο Μπαράκ Ομπάμα είχε υποσχεθεί στις δύο κόρες του, Μάλια και Σάσα, ότι θα μπορούσαν να έχουν ένα σκύλο μετά τη νίκη του του στις εκλογές το 2008, κι έτσι ο αξιολάτρευτος Μπο έκανε την είσοδό του στην οικογένεια.

«Σήμερα (Σάββατο) η οικογένειά μας έχασε έναν αληθινό φίλο και ένα πιστό σύντροφο. Για πάνω από μια δεκαετία, ο Μπο ήταν μια ήταν μια συνεχής, ευγενική παρουσία στη ζωή μας – χαρούμενος που μας έβλεπε στις καλές μέρες μας, στις κακές μέρες μας, και καθημερινά αναμεταξύ τους.

Ήταν ακριβώς αυτό που χρειαζόμασταν και περισσότερο από ό, τι περιμέναμε ποτέ. Θα μας λείψει πολύ», έγραψε στο Twitter ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, αναρτώντας φωτογραφίες στις οποίες εικονίζεται με τον σκύλο του.

Σημειώνεται ότι ο Μπο, ένας χαριτωμένος ασπρόμαυρος πορτογαλικός σκύλος του νερού, ήταν δώρο του γερουσιαστή Έντουαρντ Κένεντι προς την οικογένεια Ομπάμα.

Ο ίδιος εμφανιζόταν συχνά σε εκδηλώσεις στον Λευκό Οίκο, είχε συναντήσει τον Πάπα, είχε επισκεφθεί παιδιά στο νοσοκομείο και είχε πετάξει με το προεδρικό αεροπλάνο Air Force One.

Από την πλευρά της, η πρώην πρώτη κυρία των ΗΠΑ, Μισέλ Ομπάμα, δήλωσε στο Instagram: «Ως οικογένεια, ο Μπο θα μας λείψει πολύ».

skylos-ompama.jpg