Νικήτρια βγήκε η Μέγκαν Μάρκλ από τη δικαστική διαμάχη με την Mail on Sunday

Η Μέγκαν Μάρκλ είναι κάτοχος όλων των συγγραφικών δικαιωμάτων μιας επιστολής που έστειλε στον πατέρα της, Τόμας, απεφάνθη σήμερα η βρετανική δικαιοσύνη, δικαιώνοντάς την πλήρως στη δίκη της ενάντια στη βρετανική ταμπλόιντ Mail on Sunday, η οποία είχε δημοσιεύσει την αλληλογραφία της.

Η 39χρονη Αμερικανίδα πρώην ηθοποιός, είχε ήδη πετύχει μια νίκη στις 11 Φεβρουαρίου, στο πρώτο μέρος αυτής της προσφυγής στη δικαιοσύνη, για παραβίαση της ιδιωτικής ζωής της σε βάρος της εφημερίδας. Την κατηγορούσε για τη δημοσίευση μιας επιστολής που έγραψε το 2018, όπου ζητούσε από τον πατέρα της Τόμας Μαρκλ να σταματήσει να λέει ψέματα στα ΜΜΕ σχετικά με τη διαταραγμένη σχέση τους.

Ειδικότερα, ο δικαστής Μαρκ Ουάρμπι, του Ανώτατου Δικαστηρίου του Λονδίνου, είχε τότε κρίνει πως η δημοσίευση της επιστολής παραβίασε το δικαίωμα πνευματικής ιδιοκτησίας, όμως μια δίκη ήταν αναγκαίο να διεξαχθεί για να καθοριστεί ο κάτοχος, καθώς ο εκδοτικός οίκος Associated Newspapers υποστήριζε ότι η δούκισσα του Σάσεξ είχε βοηθηθεί από την ομάδα επικοινωνίας της για να τη γράψει.

Σήμερα ο δικαστής αποφάσισε τελικά ότι το δικαίωμα πνευματικής ιδιοκτησίας σε αυτήν την επιστολή δεν ανήκει στο βρετανικό παλάτι, αλλά στη Μέγκαν Μαρκλ.

Επομένως, με την απόφασή του ικανοποιεί πλήρως την ενάγουσα σε βάρος της ταμπλόιντ, η οποία είχε ήδη υποχρεωθεί τον Μάρτιο να αναφέρει στο πρωτοσέλιδό της την πρώτη δικαστική ήττα της από τη σύζυγο του πρίγκιπα Χάρι.

Σύμφωνα με τον τον δικηγόρο της Μέγκαν Μαρκλ, Ίαν Μιλ, οι υπηρεσίες της βασίλισσας «απέρριψαν κάθε διεκδίκηση των πνευματικών δικαιωμάτων στο όνομα του Στέμματος». Ο πρώην γραμματέας επικοινωνιών της βασιλικού ζεύγους Τζέισον Νάουφ, διαβεβαίωσε επίσης μέσω των δικηγόρων του ότι δεν έγραψε ούτε συμμετείχε στη σύνταξη της επιστολής.

Ο δικηγόρος του Associated Newspapers, εκδοτικού οίκου της Mail on Sunday, έκρινε από την πλευρά του «λυπηρό» το ότι ο Νάουφ δεν αποσαφήνισε νωρίτερα το συγκεκριμένο σημείο.