Διακόσμηση: Τι είναι τα statement accessories που δίνουν στιλ στον χώρο

Tα statement accessories στη διακόσμηση μπορεί να είναι αντικείμενα ακόμα και έπιπλα με πολύ χαρακτηριστικά στιλ, χρώματα, μοτίβα, υλικά, όγκο, σχήμα ή τεχνοτροπία. Ο λόγος που επιλέγονται είναι για να δώσουν έμφαση ή ύφος σε ένα σημείο του σπιτιού. Για παράδειγμα ένα χρωματιστό έπιπλο σε ένα ουδέτερο τονικά χώρο δημιουργεί μία ενδιαφέρουσα αντίθεση, ή ένα κολάζ με πόστερ και φωτογραφίες σε έναν κενό τοίχο προσδίδει ένα σοφιστικέ και elegant ύφος. Το μόνο σημείο που θέλει ιδιαίτερη προσοχή είναι στην ποσότητα τους και αυτό γιατί δεν πρέπει να το παρακάνετε. Όσο το λιγότερα τόσο πιο πολύ κερδίζουν την προσοχή στο σημείο που θέλετε να αναδείξετε. Δείτε τις παρακάτω ιδέες που μπορείτε να εφαρμόσετε στους προσωπικούς σας χώρους ενισχύοντας το στιλ τους

Ο κενός τοίχος αποτελεί τον τέλειο καμβά για μία σύνθεση από posters. Είναι ιδανική λύση για μικρούς χώρους όπου δεν επιδέχονται πολλά αντικείμενα και κατευθύνει το βλέμμα στο ύψος του τοίχου και όχι στο μικρό του πλάτος προκαλώντας έτσι την ψευδαίσθηση ότι το δωμάτιο είναι μεγαλύτερο.

Αν το ύφος του καθιστικού ή του υπνοδωματίου είναι boho ή απλό μπορείτε να το τονίσετε με ένα εντυπωσιακό wall macrame.

Η πορτοκαλί πολυθρόνα κερδίζει αμέσως την προσοχή στο σημείο. Γενικά τα έντονα χρώματα ξεχωρίζουν πάντα σε έναν χώρο και ειδικότερα όταν σε αυτόν επικρατούν ουδέτερες αποχρώσεις.

Το επιδαπέδιο φωτιστικό από ξύλο τονίζει και δίνει ένταση στη rustic διακόσμηση του καθιστικού.

Μία σύνθεση με home accessories αρκεί για να αναδείξει ένα έπιπλο στην είσοδο του σπιτιού ή το coffee table στο καθιστικό χαρίζοντας του στιλ και προσωπικότητα.

Τον ρόλο των statement accessories μπορούν αναλάβουν και τα oversized αντικείμενα και αυτό γιατί εντυπωσιάζουν με τον όγκο και το μέγεθος τους δίνοντας τη δική τους έμφαση στο χώρο.

Χριστίνα Σιδοπούλου

πηγή: jenny.gr