Τα DO και τα DON'T στην διακόσμηση της κρεβατοκάμαρας

Τα πράγματα είναι απλά και μπορείτε με 5 πολύ εύκολες και γρήγορες κινήσεις να κάνετε το υπνοδωμάτιό σας να μοιάζει με πανάκριβο δωμάτιο ξενοδοχείου. Δείτε πώς…

Θα πρέπει να δημιουργήσετε ένα δωμάτιο ξεκούραστο που να μην το βαρεθείτε με την πάροδο του χρόνου.

DO Ντύστε τους τοίχους περιμετρικά με μια ταπετσαρία σε γκρι ή μπεζ τόνους. Είναι χρώματα ουδέτερα που δίνουν στιλ χωρίς να κουράζουν το μάτι. Αφήστε το ταβάνι λευκό για να αντανακλάει το φυσικό φως της ημέρας.

DON’T Μην βάλετε χρώμα μόνο σε έναν τοίχο γιατί αυτή την ζεστασιά που θέλετε θα την πετύχετε μόνο εάν το χρώμα ρέει ενιαία και κυκλικά.

 

DO Βάλτε σεντόνια σε ανοιχτές αποχρώσεις και συνδυάστε τα με το λευκό. Το λευκό αποπνέει καθαριότητα. Βάλτε πολλά μαξιλάρια στο κρεβάτι. Ξεκινώντας από τα μεγαλύτερα καταλήγετε στα μικρότερα για να δείχνει απόλυτα τακτοποιημένο. Χρησιμοποιήστε ουδέτερες αποχρώσεις όπως το λευκό, το γκρι και ίσως κάποιες πινελιές από ένα παλ χρώμα.

thehomeissue_bedroom

DON’T Μην κάνετε μίξη χρωμάτων και μοτίβων γιατί το αποτέλεσμα θα είναι ακριβώς το αντίθετο από αυτό που θέλετε για να δημιουργήσετε ένα δωμάτιο που αποπνέει ηρεμία και γαλήνη ενώ ταυτόχρονα είναι σικ και στιλάτο.

Tip Ανακαλύψτε το έλαιο που σας ηρεμεί. Βρείτε ποιο έλαιο σας χαλαρώνει (λεβάντα, χαμομήλι) και φτιάξτε ένα μείγμα βάζοντας σε ένα βαποριζατέρ νερό και μερικές σταγόνες από αυτό. Ψεκάστε με το μείγμα το δωμάτιό σας πριν ξαπλώσετε. Μπορείτε να ψεκάσετε στο μαξιλάρι σας ή και στα σεντόνια για ακόμα πιο χαλαρωτικό αποτέλεσμα.

 

DO Σε όλα τα ξενοδοχεία υπάρχουν απλίκες. Ο φωτισμός τους μας προκαλεί χαλάρωση γιατί δεν έχουμε άμεση επαφή με την πηγή φωτισμού. Τοποθετήστε απλίκες για να δώσετε έναν ατμοσφαιρικό αέρα στο χώρο.

DON’T Μην τοποθετήσετε τις κλασικές χρυσές σκαλιστές απλίκες. Θα βρείτε απλίκες με πολύ ωραία σχέδια ή στην κλασική τους εκδοχή αλλά σε πιο μοντέρνο σχεδιασμό.

 Το κομοδίνο

thehomeissue_bedroom02

Το κομοδίνο είναι ένα έπιπλο που βρίσκεται πολύ κοντά μας όταν κοιμόμαστε. Γι’αυτό θα πρέπει να είναι τακτοποιημένο και καθαρό.

DO Ό,τι διακοσμητικά έχετε στο ένα κομοδίνο τοποθετήστε τα ίδια και στο άλλο ή τουλάχιστον τον ίδιο αριθμό αντικειμένων. Η συμμετρία είναι αυτή που θα φέρει ισορροπία στο δωμάτιο.

DON’T Μην βάλετε πάνω από 3 αντικείμενα στο κομοδίνο. Ή 1 ή 3, μονό αριθμό. Έχει παρατηρηθεί ότι οι μονοί αριθμοί καταγράφονται πιο θετικά στον εγκέφαλό μας. Και μην τοποθετείτε αντικείμενα ίδιου μεγέθους. Διατηρήστε ποικιλία μεγεθών για να υπάρχει ισορροπία.

thehomeissue_bedroom03

DO Αντί για κομοδίνο τοποθετήστε ένα μικρό τραπεζάκι και μια πολυθρόνα δημιουργώντας μία γωνιά χαλάρωσης για πριν τον ύπνο. Τοποθετήστε διάτρητα φωτιστικά και αλλάξτε τον κλασικό διακόπτη με έναν ρυθμιστή έντασης.

DON’T Μην βάλετε κομοδίνο αντί για τραπεζάκι γιατί η πολυθρόνα θα φαίνεται σαν να είναι λάθος τοποθετημένη στον χώρο.

thehomeissue_bedroom04

DO Θυσιάστε στη μία πλευρά το κομοδίνο εάν δεν έχετε πολύ χώρο και τοποθετήστε ένα πράσινο φυτό εσωτερικού χώρου. Φυτά όπως η σανσιβιέρια, ο κισσός, οι μπρομέλιες και οι ροχιδέες είναι ιδανικά για δωμάτιο μιας και απορροφούν τις τοξίνες.

DON’T Μην βάλετε ψεύτικα φυτά στον χώρο σας. Θα έχετε το αντίθετο αποτέλεσμα μιας και θα συγκεντρώνει σκόνη που θα επιβαρύνει την ατμόσφαιρα.

Πολύ σημαντικό είναι να τοποθετείτε την τηλεόραση στο σαλόνι και όχι στο υπνοδωμάτιο.

thehomeissue_bedroom05

DO Τοποθετήστε ένα πίνακα σε μέγεθος τουλάχιστον στο μισό φάρδος του κρεβατιού σας. Πρόκειται για ένα αφαιρετικό μοτίβο που θα σας ταξιδεύει όταν θα θέλετε να χαλαρώσετε.

DON’T Μην βάλετε κάποιον με πολύ έντονα χρώματα γιατί τα έντονα χρώματα δεν ενδείκνυνται για τον χώρο μπροστά από το κρεβάτι γιατί προκαλούν σύγχυση τη στιγμή που ο οργανισμός σας πρέπει να χαλαρώσει.

 πηγή: spirossoulis.com/