«90-90-1»: Ο κανόνας για τους πετυχημένους

Πολύ συχνά οι έρευνες των ειδικών βρίσκουν τρόπο να μας εκπλήσσουν.  Μία τέτοια είναι και η έρευνα που υποστηρίζει  πως όσοι ξυπνούν στις 04:00 το πρωί είναι πιο παραγωγικοί μέσα στη μέρα και λαμβάνουν και μεγαλύτερο μισθό από τους υπόλοιπους!

Ωστόσο φαίνεται πως μόνο αυτό δεν φτάνει για την επιτυχία. Μια κοινή στρατηγική πολλών «φτασμένων», όπως γράφει ρεπορτάζ του economistas.gr  είναι η εφαρμογή του κανόνα «90-90-1». 

Σύμφωνα με αυτόν, αν θέλετε να επιτύχετε πρέπει να περνάτε τα 90 πρώτα λεπτά της ημέρας σας, δουλεύοντας μόνο στην νούμερο 1  προτεραιότητά σας, π.χ. ένα πρότζεκτ. Μέσα σε αυτή την ώρα δεν θα κάνετε τίποτε άλλο, ούτε θα τσεκάρετε τα emails σας, ούτε θα σκρολάρετε στα social media.

Αυτό τον κανόνα θα τον εφαρμόσετε τις επόμενες 90 ημέρες.

Μετά το πέρας της ώρας, θα συνεχίσετε με τις υπόλοιπες δουλειές σας και έπειτα θα κοιτάξετε τα social media. Η καλύτερη ώρα για τα κοινωνικά δίκτυα είναι μετά από 3 ώρες εργασίας.

Καλό θα ήταν, επίσης, να μην κανονίζετε meetings το πρωί, διότι τις ώρες παραγωγικότητας είναι καλύτερο να εργάζεστε και όχι να ανταλλάσσετε ιδέες. Η ώρα των συναντήσεων είναι τα απογεύματα.

Εάν δεν προστατεύετε τα πρωινά σας, ένα εκατομμύριο διαφορετικά πράγματα θα απορροφήσουν τον χρόνο σας. Προστατεύοντάς τα σημαίνει πως τις πρώτες ώρες της ημέρας θα είστε άφαντοι και ζητήστε από τους γύρω σας να το σεβαστούν. Ο κανόνας μπορεί να σπάσει μόνο σε περιπτώσεις σοβαρής ανάγκης.

Προτεινόμενα για εσάς