Κι όμως δεν κάηκε το δάσος Natura - Άλλο δάσος ήταν...

Παρά τη μεγάλη οικολογική καταστροφή που συντελέστηκε στην Εύβοια, με τους ειδικούς να μιλούν για ανυπολόγιστη ζημιά σ’ ένα συμπαγές πευκοδάσος, που καταστράφηκε ολοσχερώς, η ευχάριστη είδηση είναι ότι το απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς δάσος Νatura γλύτωσε από τις φλόγες.

O δασάρχης Χαλκίδας Γεώργιος Θαλάσσινος διευκρίνισε στην κάμερα του Open ΤV : «Είναι ανακρίβεια, ο χάρτης είναι σαφής. Η φωτιά δεν έχει καμία σχέση με το Natura».

Ο Γενικός Γραμματέας Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων, μιλώντας επίσης στο Open ΤV, δήλωσε ότι ο προστατευόμενος χώρος Νatura δεν έχει πληγεί, καθώς η πυρκαγιά κινήθηκε μακρύτερα, χωρίς αυτό να μειώνει το μέγεθος της καταστροφής.

Σε ό,τι αφορά την αποτίμηση της καταστροφής το σύνολο των φορέων εκτιμούν ότι είναι πολύ νωρίς ακόμη για να γίνει η πλήρης αποτίμηση της οικολογικής καταστροφής.

Η έκταση της καταστροφής υπολογίζεται ότι είναι πάνω από 20.000 στρέμματα με τον περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κώστα Μπακογιάννη να εκτιμά πως έχουν καεί πάνω από 25.000 στρέμματα, ενώ ο διευθυντής Δασών της Εύβοιας κάνει λόγο για 25.000 έως 28.000 στρέμματα. Το σίγουρο είναι ότι θα χρειαστούν πολλά χρόνια για να αποκαταστήσει η φύση αυτό που η φωτιά κατέστρεψε.