Δύο Ξένοι: Αυτό είναι το φινάλε της σειράς του MEGA που δεν είδαμε ποτέ

Ανήκει στις σειρές εκείνες της ιδιωτικής τηλεόρασης που έγραψαν τηλεοπτική ιστορία, τόσο γιατί έμοιαζε πρωτοποριακή για τα δεδομένα της εποχής της, όσο όμως και γιατί ένωσε ένα καστ ηθοποιών που ξεχώρισαν στους ρόλους που σκιαγράφησε με μαεστρία ο Αλέξανδρος Ρήγας και ο Δημήτρης Αποστόλου.

Το συγγραφικό δίδυμο βρισκόταν για πρώτη φορά το 1997 για την ρομαντική κομεντί «Δυο Ξένοι» που έμελλε να είναι η ναυαρχίδα της καριέρας τους και μια από τις πιο επιτυχημένες τους δουλειές ως και σήμερα.

Οι «Δύο Ξένοι» ανακάτεψαν απολαυστικά την εγχώρια showbiz, την πολιτική κατάσταση της Ελλάδας που έβγαινε από τον 20ο αιώνα, με μια κλασική ιστορία αγάπης μεταξύ δυο φαινομενικά αταίριαστων κόσμων. Το σίριαλ όμως θα μείνει στην ιστορία και για έναν ακόμη λόγο. Αποτέλεσε την αρχή μιας… κακοδαιμονίας των σεναριογράφων που δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν κάμποσες ελληνικές σειρές που υπέγραψαν έκτοτε, με αποκορύφωμα την μαύρη κωμωδία «Τι Ψυχή Θα Παραδώσεις Μωρή;».

«Ασυνεννοησία»

Το τελευταίο επεισόδιο του δεύτερου κύκλου, προβλήθηκε τον Ιούνιο του 1999. Στόχος των συντελεστών της σειράς «Δυο Ξένοι» ήταν να γυριστεί και τρίτη σεζόν, όπου και θα πραγματοποιούνταν το κλείσιμο της ιστορίας αγάπης.

Ο Αλέξανδρος Ρήγας και ο Δημήτρης Αποστόλου μιλώντας για το θέμα πριν από μερικά χρόνια αποκάλυψαν πως είχαν ξεκινήσει να γράφουν τα επεισόδια του τρίτου κύκλου. «Κάπου σε κάποιο συρτάρι υπάρχουν τα έξι πρώτα επεισόδια του τρίτου κύκλου της σειράς» λέει ο δημιουργός. Ασυνεννοησία και επαγγελματικές υποχρεώσεις οδήγησαν στο ναυάγιο και έτσι δεν είδαμε ποτέ τι συνέβη πραγματικά.

«Νομίζω ότι απλώς υπήρχε μια γενικότερη ασυνεννοησία, δεν υπήρχε όμως κάτι άλλο. Δεν υπήρχε κάτι που θα μπορούσες να πεις ότι ήταν τόσο τραγικό για να μη συνεχιστεί η σειρά» δήλωνε πριν χρόνια σε συνέντευξή της η Εβελίνα Παπούλια.

Τι θα βλέπαμε

Τι προέβλεπε το σενάριο για τους πρωταγωνιστές του σίριαλ «Δυο Ξένοι»

«Το πρώτο επεισόδιο του τρίτου κύκλου ήταν πολύ σκοτεινό και πικρό. Οι μόνες κωμικές νότες ήταν από την Ντένη και τη Φλώρα, που στο σενάριο συγκατοικούσαν πια και είχαν αναλάβει το μεγάλωμα των παιδιών» σημείωνε σε συνέντευξή του ο Αλέξανδρος Ρήγας για όσα θα έβλεπε ο τηλεθεατής αν ποτέ γυριζόταν ο τρίτος κύκλος.

Ολα εξελίσσονται τρία χρόνια μετά. Εκείνος μετακομίζει στο Λονδίνο, εκείνη μεγαλώνει τα δίδυμα. Οπότε η κωμωδία είχε να κάνει με το μεγάλωμα των μωρών. Όλο το υπόλοιπο ήταν σκοτεινό».

Το σίριαλ κατόπιν μεταφέρεται πέντε χρόνια στο μέλλον από εκεί που μας άφησε στο φινάλε του δεύτερου κύκλου. Μαρίνα Κουντουράτου και Κωνσταντίνος Μαρκοράς έχουν καταφέρει να είναι πια μαζί. Εζησαν στο Λονδίνο τη ζωή που δεν μπορούσαν να ζήσουν στην Αθήνα. Εκείνος διαπρέποντας στο θέατρο και εκείνη αλλάζοντας τον τρόπο ζωής της και βουτώντας κυριολεκτικά στο διάβασμα.

Τα χρόνια εκεί περνούν και η σχέση τους κλονίζεται. Εκείνη επιστρέφει στην Ελλάδα αλλαγμένη, έχοντας αφήσει πίσω της το ξανθό μαλλί και τα πρωινάδικα. Φυσικά το προφίλ αυτό δεν πουλάει στην ελληνική τηλεόραση και έτσι βρίσκεται να δουλεύει σε κανάλια χαμηλής τηλεθέασης. Εκείνος καταφέρνει να αναγνωριστεί στον χώρο του θεάτρου και μάλιστα στο Λονδίνο, ώσπου να επιστρέψει και αυτός με τη σειρά του στην Αθήνα.

Ο Κωνσταντίνος Μαρκοράς επιστρέφει στην Ελλάδα με την αίγλη του επιτυχημένου σκηνοθέτη στο εξωτερικό. Σύντομα αναλαμβάνει την διεύθυνση ενός τηλεοπτικού σταθμού, θέση που του επιτρέπει να βοηθήσει την Μαρίνα Κουντουράτου να επιστρέψει επαγγελματικά.

Οι Δυο Ξένοι εκεί από όπου ξεκίνησαν

Η ιστορία των πρωταγωνιστών ξεκίνησε με τον Κωνσταντίνο Μαρκορά να αναζητά την μούσα του, την γυναίκα που θα παίξει στην θεατρική παράσταση «Αντιγόνη» που ονειρεύεται χρόνια να ανεβάσει. Το σενάριο της σειράς «Δυο Ξένοι» άλλαξε άρδην στον δεύτερο κύκλο εξαιτίας της εγκυμοσύνης της Εβελίνας Παπούλια, γεγονός που ανάγκασε τους δημιουργούς να εντάξουν μια απρόσμενη εγκυμοσύνη και στην ιστορία του σίριαλ.

Ο τρίτος κύκλος ωστόσο σκόπευε να επιστρέψει στην αρχική ιδέα. Η Μαρίνα Κουντουράτου βρίσκεται με πρωταγωνιστικό ρόλο στο θέατρο, σε μια παράσταση που ανεβάζει η πρώην ομάδα μαθητών του Κωνσταντίνου Μαρκορά. Το εγχείρημα, με την ώθηση βέβαια του καθηγητή, κρίνεται επιτυχημένο και οδηγεί στην πραγματοποίηση του ονείρου.

Ο Κωνσταντίνος Μαρκοράς ανεβάζει επιτέλους την Αντιγόνη και στον ρόλο της ηρωίδας του Σοφοκλή εμφανίζεται η Μαρίνα Κουντουράτου. Η σειρά, φαίνεται πως τελείωνε με τους δύο ξένους επί σκηνής και τους σεναριογράφους να αφήνουν στον τηλεθεατή να αποφασίσει αν η Μαρίνα Κουντουράτου και ο Κωνσταντίνος Μαρκοράς είναι μαζί και στη ζωή.

Προτεινόμενα για εσάς