Eurovision 2019: Νίκη της Ολλανδίας - Εκτός δεκάδας Ελλάδα-Κύπρος

Η Ολλανδία για πέμπτη φορά στην ιστορία της κέρδισε τον διαγωνισμό του τραγουδιού λαμβάνοντας 492 βαθμούς.  Η Ελλάδα με την Κατερίνα Ντούσκα τερμάτισε στην 21η θέση με 71 βαθμούς και η Κύπρος με την Τάμτα στην 15η θέση με 101 βαθμούς.

Ο νικητής Ντάνκαν ντε Μουρ Λόρενς είναι 25 χρόνων και συνήθιζε να γράφει τραγούδια για άλλους. Ωστόσο, αποφάσισε να αλλάξει καριέρα και να δοκιμάσει την τύχη του στο τραγούδι, Συμμετείχε στο ολλανδικό The Voice και έφτασε ως και την ημιτελική φάση. Μάλιστα, στον μουσικό διαγωνισμό coach του ήταν η Ίλσε ΝτεΛάνγκε, που συμμετείχε στον διαγωνισμό με το συγκρότημα Common Linnets το 2014.

Το συγκινητικό τραγούδι

Το Arcade της Ολλανδίας είναι ένα τραγούδι που κέρδισε με την πρώτη τους φανς της Eurovision, οι οποίοι συγκινήθηκαν με την ιστορία του.

«Μια σπασμένη καρδιά είναι ό, τι εχει απομείνει,
ακόμη μαζεύω όλα της τα κομμάτια

Εχασα ορισμένα από αυτά όταν

την κουβάλησα, την κουβάλησα σπίτι» είναι πρώτοι στίχοι του Arcade, το οποίο διηγείται την ιστορία ενός ανθρώπου που πέθανε σε νεαρή ηλικία.

Αυτό που ήθελε ο εκπρόσωπος της Ολλανδίας στην Eurovision ήταν η ιστορία του να αγγίξει τον καθένα και να μπορεί να ταυτιστεί με αυτή. Και τα κατάφερε