Οι έξι τάσεις των designers για απλότητα με...χαρακτήρα

Οι interior designers αγαπούν την απλότητα, την λειτουργικότητα, επιλέγουν έπιπλα και αντικείμενα που έχουν άποψη και πρακτικό πνεύμα, αποφεύγουν ότι δεν έχει χαρακτήρα και δεν προσφέρει τίποτα ιδιαίτερο στο χώρο.

Ποια είναι τα πράγματα που ένας διακοσμητής δεν θα αγόραζε ποτέ για το δικό του σπίτι;

1) Oγκώδη έπιπλα που κάνουν τον χώρο να «ασφυκτιά»: Οι διακοσμητές δεν δίνουν έμφαση μόνο στο στιλ, αλλά και στη λειτουργικότητα. Οι επιλογές τους θέλουν να συνδυάζουν και τα δύο. Αποφεύγουν τα έπιπλα που δεν αφήνουν τον χώρο να αναπνεύσει και κάνουν την καθημερινότητά τους στο σπίτι δυσλειτουργική.

 

2) Επενδύουν στο κεφάλαιο «χαλί»- Αποφεύγουν να αγοράζουν πολύ μικρά χαλιά -ιδίως στα μικρά διαμερίσματα- γιατί κάνουν τον χώρο να δείχνει μικρότερος.

 

3) Τα διακοσμητικά που απλά θα «στολίσουν» τα ράφια και δεν έχουν κάποιο νόημα ή ρόλο: Αν κάτι αποφεύγουν οι διακοσμητές είναι τον «θόρυβο» στο χώρο από την ακαταστασία. Κι αν κάτι μπορεί να δημιουργήσει ακαταστασία είναι τα περιττά αντικείμενα που δεν συνδέονται με κάποια ανάμνηση, που δεν κουβαλούν κάποια ιστορία, που δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν με οποιονδήποτε τρόπο.

 

 

4) Αποφεύγουν τα σετ επίπλων: Οι διακοσμητές δεν δείχνουν ιδιαίτερη προτίμηση στα σετ επίπλων (στο σαλόνι ή το υπνοδωμάτιο) που δημιουργούν μια (μονότονη) ομοιομορφία στο χώρο. Θέλουν κάθε έπιπλο να έχει χαρακτήρα και να διαφοροποιείται από το άλλο.

 

 

View this post on Instagram

 

#kichendesign #kicheninspo 💓

A post shared by DemiVi Style (@demivistyle) on

 

5) Ξέρουν όλες τις τελευταίες τάσεις διακόσμηση αλλά δεν τις εφαρμόζουν άκριτα στο χώρο: Το σπίτι ενός interior designer έχει «ενημερωμένο» διακοσμητικό χαρακτήρα αλλά σπάνια θα ρέπει προς την υπερβολή. Στον κόσμο της διακόσμησης διαμορφώνονται συνεχώς νέες τάσεις, ωστόσο, λίγες από αυτές μπορούν πραγματικά να κάνουν την καθημερινότητα στο σπίτι πιο εύκολη. Ενας interior designer δεν σπαταλά ποτέ χρήματα σε αντικείμενα και έπιπλα που δεν κάνουν την καθημερινότητά του καλύτερη.

6) Βαριές κουρτίνες που θυμίζουν το στιλ περασμένων δεκαετιών: Αποφεύγουν τις κουρτίνες που κάνουν τον χώρο να δείχνει πιο σκοτεινός και μικρός, που του στερούν το ζωογόνο φυσικό φως. Θέλουν κάθε επιλογή να δείχνει τον χώρο πιο μοντέρνο, πιο αναλάφρο.

πηγή: bovary.gr

Προτεινόμενα για εσάς