Διακοσμητικά λάθη στα καθιστικά του σπιτιού

Όταν κάποιος μπει σε ένα προσεκτικά σχεδιασμένο καθιστικό, το νιώθει αμέσως. Οι κατάλληλες αναλογίες δίνουν στον χώρο έναν αέρα που σε προσκαλεί να μείνεις και να περάσεις χρόνο σε αυτόν. Ένα καλά διακοσμημένο καθιστικό φαίνεται φιλόξενο με την πρώτη ματιά, είναι ζεστό και εντυπωσιακό και ταυτόχρονα δίνει την αίσθηση της οικειότητας και της ασφάλειας.

Οι σχεδιαστές περνάνε μεγάλο μέρος της ζωής τους μελετώντας και την πιο μικρή λεπτομέρεια που δίνει αρτιότητα στον χώρο. Κάποιες φορές αυτό που είναι λάθος στο καθιστικό σας, μπορεί να είναι ένα απλό πράγμα, όπως για παράδειγμα ένας πίνακας που είναι κρεμασμένος πολύ ψηλά ή πολύ χαμηλά, ή η έλλειψη φωτισμού.

Για να ρίξουμε, λοιπόν, λίγο φως στα πιο κοινά λάθη που γίνονται στη διακόσμηση των καθιστικών, προσπαθήσαμε να εντοπίσουμε ποια είναι η άποψη των ειδικών. Το καθιστικό των ονείρων σας μπορεί να μην είναι τόσο μακριά όσο νομίζετε – δείτε ποια είναι τα πιο συνηθισμένα διακοσμητικά λάθη, διορθώστε τα και καλωσορίστε το νέο σας βελτιωμένο καθιστικό!

Λάθος καναπές Οι σχεδιαστές συμφωνούν: ένα καλό καθιστικό ξεκινάει με έναν καλό καναπέ. Βασικό σημείο που πρέπει να προσέξετε είναι το ύψος του καθίσματος. Ένα χαμηλό κάθισμα θα σας δυσκολέψει. Επίσης, κάντε τον σχεδιασμό των επίπλων πριν αγοράσετε τον καναπέ. Για να αποφύγετε τα λάθη, επιλέξτε έναν απλό καναπέ. Δώστε σημασία στην ποιότητα του υφάσματος και αποφύγετε τις πολύ εξεζητημένες λεπτομέρειες.

Αποφύγετε τις πολύ εξεζητημένες λεπτομέρειες στον καναπέ σας.

Η παγίδα του Showroom Αυτό σημαίνει να μην επιδιώξετε να φαίνεται πως το καθιστικό σας αγοράστηκε εξολοκλήρου από το ίδιο κατάστημα. Είναι σημαντικό να μπερδέψετε τα παλιά με τα καινούρια έπιπλα για να δημιουργήσετε ένα μοναδικό στιλ. Προσθέστε μερικά vintage έπιπλα. Τα μικρά αντικείμενα είναι αυτά που δίνουν προσωπικότητα στον χώρο, όπως επίσης και ο φωτισμός. Εκμεταλλευτείτε τα.

 

Μην επιδιώξετε να φαίνεται πως το καθιστικό σας αγοράστηκε εξολοκλήρου από το ίδιο κατάστημα.

Μικρό χαλί Τα μεγάλα χαλιά μπορεί να είναι ακριβά και να φαίνονται ως μια μεγάλη επένδυση, αλλά είναι πολύ σημαντικά για το καθιστικό σας. Μην χρησιμοποιείτε κάποιο χαλί που θα χρησιμοποιούσατε στο υπνοδωμάτιό σας. Τα καθιστικά χρειάζονται σχεδόν πάντα ένα μεγάλο χαλί.

Τα καθιστικά χρειάζονται σχεδόν πάντα ένα μεγάλο χαλί.

Φτωχή διάταξη επίπλων Μπορεί να είναι δελεαστικό να τοποθετήσετε έναν καναπέ στον τοίχο και απέναντι ένα έπιπλο με την τηλεόραση και άλλα αντικείμενα, αλλά συχνά δεν είναι επαρκές. Σε ένα μεγάλο καθιστικό είναι σημαντικό να κάθεστε και να μπορείτε να βλέπετε τον υπόλοιπο χώρο, σε ένα μικρό καθιστικό πρέπει να λάβετε υπόψη σας τα παράθυρα.

Σε ένα δωμάτιο με τζάκι θα προβληματιστείτε συχνά για το πού να βάλετε την τηλεόραση. Όλα τα παραπάνω θέλουν αρκετή σκέψη για να μην ομαδοποιήσετε τα έπιπλά σας με λάθος τρόπο.

Σε ένα δωμάτιο με τζάκι θα προβληματιστείτε συχνά για το πού να βάλετε την τηλεόραση.

Παραείναι πολύτιμο για να το απολαύσετε Παρόλο που οι εποχές που το καθιστικό δεν χρησιμοποιούνταν καθημερινά και άνοιγε μόνο όταν έρχονταν επισκέπτες περάσανε, είναι σημαντικό να επιμείνετε να καλύπτει τις καθημερινές σας ανάγκες. Επιλέξτε υφές και χαλιά που είναι κατάλληλα για καθημερινή χρήση. Δημιουργείστε αποθηκευτικούς χώρους ή ότι άλλο σας χρειάζεται καθημερινά. Μην δημιουργήσετε ένα καθιστικό που θα είναι υπερβολικά πολύτιμο για να το απολαύσετε, αλλά έναν χώρο που θα σας φιλοξενεί καθημερινά και στον οποίο θα νιώθετε οικειότητα και ζεστασιά.

Μην δημιουργήσετε ένα καθιστικό που θα είναι υπερβολικά πολύτιμο για να το απολαύσετε.

πηγή: spirossoulis.com