Η selfie που την σόκαρε και την ανάγκασε να χάσει 60 ολόκληρα κιλά

Η 48χρονη Κατερίνα Βασιλειάδη, μια νοσοκόμα για ηλικιωμένους,από το Σίδνεϊ, είχε φτάσει να ζυγίζει 138 κιλά. Και τότε έβγαλε μια selfie…

Το μεσημεριανό γεύμα, ανάλογα με το πόσο πεινούσε, συνήθως περιελάμβανε τηγανιτές πατάτες και ψάρια ή οτιδήποτε άλλο ήταν βολικό, συνοδευόμενα πάντα με αναψυκτικό.Το βραδινό της, ήταν συνήθως delivery: πίτσα, μπέργκερ και πατάτες.

Όπως αποκάλυψε, μαζί με τον σύζυγό της, ξόδευαν 250 δολάρια την εβδομάδα για έτοιμο φαγητό και πως μέσα σε μόλις 18 μήνες, το ζευγάρι είχε ξοδέψει από αυτόν τον τρόπο διατροφής συνολικά 18.000 δολάρια.

Σε μια προσπάθεια να σταματήσει να παίρνει κιλά, η Βασιλειάδη στράφηκε σε γιατρό για βοήθεια. Η σύσταση του γιατρού, μετά την διάγνωση ενός πρόωρου θανάτου, ήταν ένα γαστρικό δαχτυλίδι. Αλλά αυτή δεν ήταν μια επιλογή που ήθελε να σκεφτεί.

«Δεν μπορούσα να αντέξω οικονομικά τα 22.000 δολάρια που στοίχιζε και φοβόμουν να πεθάνω στο χειρουργικό τραπέζι» είπε η 48χρονη.

Η Βασιλειάδη πριν και μετά την απώλεια 47 κιλών
Η Βασιλειάδη πριν και μετά την απώλεια 47 κιλών

Η selfie που της άλλαξε την ζωή

Τον Μάρτιο του 2017, η Βασιλειάδη έφτασε να ζυγίζει 138,5 κιλά. Παραδεχόμενη πως χρειαζόταν βοήθεια, στράφηκε στην καλύτερη φίλη της, που είχε καταφέρει να αδυνατίσει με ένα πρόγραμμα απώλειας βάρους. Το πρόγραμμα προσφέρει στους πελάτες ειδικά διαμορφωμένα μενού βασισμένα στην ιδέα πως η απώλεια βάρους μπορεί να επιτευχθεί και να διατηρηθεί μέσω της καλής υγείας των εντέρων.

Η υποστήριξη και η καθοδήγηση διαδραματίζουν βασικό ρόλο στην βοήθεια των μελών προκειμένου να παραμείνουν στον σωστό δρόμο.

Δεν προσφέρει έτοιμα φαγητά, ούτε απαιτεί άσκηση.

Μέσα στις πρώτες 40 ημέρες, κατάφερε να χάσει 16 ολόκληρα κιλά
Μέσα στις πρώτες 40 ημέρες, κατάφερε να χάσει 16 ολόκληρα κιλά

Παρά την επιθυμία της να αλλάξει, η Ελληνοαυστραλέζα ήξερε ότι κάτι έπρεπε να την «ταρακουνήσει», ώστε να πάρει απόφαση να αντιμετωπίσει την πραγματικότητα

Η Βασιλειάδη σκέφτηκε να γδυθεί, να μείνει με τα εσώρουχα και να βγάλει μία selfie ως έναν τρόπο  «δημιουργικού σοκ».

«Όταν τράβηξα την φωτογραφία στις 12 Μαρτίου, με τα εσώρουχα, σοκαρίστηκα. Ήταν αποκαρδιωτικό το πώς έδειχνα. Είμαι 1,54 στο ύψος και έμοιαζε πως το ύψος μου και το στομάχι μου ήταν σχεδόν το ίδιο. Συναισθηματικά, πληγώθηκα πάρα πολύ. Ήταν πολύ δύσκολο για μένα να το κάνω αυτό».

Τώρα νιώθει άλλος άνθρωπος και μπορεί πλέον να βγάζει βόλτα τα σκυλιά της σε καθημερινή βάση

Μέρος της υπόσχεσης του προγράμματος είναι η απώλεια 10-15 κιλών μέσα στις πρώτες 40 ημέρες κάτι που επιτυγχάνεται όταν κάποιος το ακολουθήσει σωστά. Η Βασιλειάδη κατάφερε να χάσει 16 κιλά κάτι που την ώθησε για να συνεχίσει.

Επτά μήνες αργότερα, όχι μόνο συνέχιζε, χάνοντας συνολικά 60 κιλά, αλλά ηταν σε θέση να σταματήσει να παίρνει παυσίπονα για να αντιμετωπίσει τον πόνο στις αρθρώσεις και άρχισε να βγάζει καθημερινά βόλτα τα κουτάβια της.

«Αφού τα κατάφερα εγώ, μπορεί να το κάνει ο καθένα» λέει η 48χρονη

Κι ενώ η Βασιλειάδη δεν αμφισβητεί το γεγονός πως το ταξίδι της ήταν δύσκολο, είπε ότι αγκαλιάζονταν έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής, άξιζε την προσπάθεια.

«Αν μπορώ να το κάνω εγώ, μπορεί να το κάνει ο οποιοσδήποτε, αλλά αν χρειάζεστε βοήθεια, ζητήστε την από κάποιον γύρω σας» κατέληξε.

Φωτογραφίες: Facebook