Η Guardian σχολιάζει το ντύσιμο του Γιάννη Βαρουφάκη

Φαίνεται ότι τα ειδησιογραφικά μέσα ενημέρωσης του εξωτερικού έχουν πάθει φρενίτιδα με το στυλ και τις ενδυματολογικές επιλογές  της νέας Κυβέρνησης της Ελλάδας.

Στην αρχή είχαμε την αμερικάνικη Vogue να δίνει συμβουλές στην Περιστέρα Μπαζιανα, σύντροφο του Πρωθυπουργού. Έπειτα, στο στόχαστρο μπήκε ο ίδιος o Πρωθυπουργός και η εξονυχιστική ανάλυση του στυλ του σημείο προς σημείο από το διάσημο site μόδας και ομορφιάς WWD.

Και τώρα ήρθε η σειρά του Υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Βαρουφάκη από την εφημερίδα Guardian.

Η συνάντηση που έγινε προ ολίγων ωρών με τον Βρετανό  Υπουργό Οικονομικών George Osborne δεν περιορίστηκε από τα ξένα μέσα ενημέρωσης μόνο στην αντιπαράθεση μεταξύ της Ελλάδας και της ευρωζώνης για το ελληνικό χρέος αλλά επεκτάθηκε στο ντύσιμο και το στυλ του Έλληνα Υπουργού, που αποτέλεσε πεδίο σχολιασμών από την συντάκτρια μόδας της εφημερίδας.

26bd38c0-9ba5-42b9-acad-236914c718fb-620x449

Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι η ενδυματολογική επιλογή του Γιάννη Βαρουφάκη δεν συνάδει με το ύφος της συνάντησης. Από την μια ο Βρετανός Υπουργός Οικονομίας χαρακτηρίζεται ως η απόλυτη επιτομή του στυλ. Φορώντας το σωστό κουστούμι και έχοντας το σωστό κούρεμα, σεβόμενος την συγκεκριμένη περίσταση και από την άλλη ο Έλληνας Υπουργός φορώντας ένα δερμάτινο τζάκετ και ένα γαλάζιο πουκάμισο χωρίς γραβάτα υποκύπτοντας σε τεράστιο στιλιστικό λάθος.

Με καυστικό τρόπο η συντάκτρια του άρθρου συσχέτισε το δερμάτινο παλτό του Γ.Βαρουφάκη με το παλτό που φορούσαν οι έμποροι ναρκωτικών την δεκαετία του ’90, ενώ σχολίασε το ξυρισμένο κεφάλι σε συνδυασμό με την στάση του – έχοντας τα πόδια ανοιχτά και τα χέρια στις τσέπες –  ως στάση πορτιέρη.

Τονίζει βέβαια ότι δεν ως έχει σκοπό  να κριτικάρει το look του έλληνα Υπουργού αλλά να δείξει ότι η εμφάνιση αυτή δεν ταιριάζει με το κύρος της συνάντησης.

Σημειώνει, ωστόσο, πως το γεγονός ότι δεν υπέκυψε στην συντηρητική πλευρά του ντυσίματος δείχνει ότι πρόκειται για ένα άτομο με αυτοπεποίθηση.