Τα 20 χαρακτηριστικά που ψάχνουν άνδρες και γυναίκες για την τέλεια σχέση

Ένα από τα πιο συχνά θέματα που συζητούν οι γυναίκες μεταξύ τους είναι πόσο ωραία τις φέρεται ο συντρόφός της, καθώς επίσης και το πόσο καλά περνάει μαζί του. Αμέσως μετά και τελείως αυθόρμητα ακολουθούν ερωτήσεις όπως «Και δηλαδή τι ακριβώς σ’ αρέσει σε αυτόν;». Πέρα των κλασικών απαντήσεων όπως είναι τα μάτια του, τα χείλη του, το σώμα του και το πόσο ευγενικός και καλός χαρακτήρας είναι, η έρευνα του Πανεπιστημίου του Μόνμαουθ παραθέτει τα 20 χαρακτηριστικά που προτιμούν οι γυναίκες στους άνδρες και το αντίστροφο.

Στη μελέτη, γυναίκες και άνδρες έλαβαν φωτογραφίες αγνώστων, καθώς και πληροφορίες με τις αρετές που τους διέπουν, όπως (δίκαιος, έμπιστος κλπ.) και διάλεξαν την σχέση που θα ήθελαν να έχουν με τον καθένα (σ.σ. αν θα τον ήθελαν για φίλο, για σύντροφο, ή για κάτι άλλο).

Τα αποτελέσματα έχουν ως εξής;

Τα 20 χαρακτηριστικά των ανδρών που προτιμούν οι γυναίκες:

1. Αξιόπιστος

2. Θερμός

3. Δίκαιος

4. Έξυπνος

5. Μορφωμένος

6.Ευσυνείδητος

7.Έμπιστος

8.Eργατικός

9.Ασφαλής

10. Χαλαρός

11. Συναισθηματικά σταθερός

12. Oξυδερκής

13. Ήρεμος

14.Ενεργητικός

15. Πρακτικός

16. Περίεργος

17. Κοινωνικός

18. Δημιουργικός

19.Οργανωμένος

20. Ξεκούραστος

Τα 20 χαρακτηριστικά των γυναικών που προτιμούν οι άνδρες:

1. Θερμή

2. Αξιόπιστη

3. Δίκαιη

4. Έξυπνη

5. Μορφωμένη

6. Έμπιστη

7. Ασφαλής

8. Εργατική

9. Συναισθηματικά σταθερή

10. Χαλαρή

11. Οξυδερκής

12. Επιεικής

13. Ευσυνείδητη

14. Ενεργητική

15. Γενναιόδωρη

16. Κοινωνική

17. Περίεργη

18. Οργανωμένη

19. Ευέλικτη

20. Ξεκούραστη

Όσοι ήταν φίλοι πριν τα φτιάξουν έχουν την πιο πετυχημένη σχέση

Όπως επισημαίνει ο υπεύθυνος καθηγητής της μελέτης κ. Λεβαντόφσκι, η πρώτη εντύπωση μπορεί να παίζει σημαντικό ρόλο για το πως θα συνεχιστεί μία γνωριμία, ωστόσο σύμφωνα με τη μελέτη, και στο ερώτημα πόσο ελκυστικός μπορεί να είναι ο άλλος αλλάζει με την πάροδο του χρόνου και δεν μένει στατικό.

Ο ίδιος πάντως αναφέρει πως αυτό που παίζει τον σημαντικότερο ρόλο απ’ όλα για την επίτευξη μίας μακροχρόνιας σχέσης είναι η προσωπικότητά μας και πώς αυτή θα γίνει αποδεχτή και αρεστή από τον άλλον. Για τον λόγο αυτό υποστηρίζει ότι οι πιο πετυχημένες σχέσεις με διάρκεια είναι αυτές που το ζευγάρι ήταν πρώτα φίλοι και προχώρησαν στην ερωτική σχέση.

«Η έρευνα δείχνει πως μπορείς να λες πως θέλεις κάποιον συγκεκριμένο (σ.σ. έναν έξυπνο, αστείο άνδρα), αλλά τελικά να καταλήξεις αλλού (α.α. όπως με κάποιον που δεν είναι τόσο έξυπνος και αστείος, αλλά να είναι θερμός άνδρας» ανέφερε ο κ. Λεβαντόσκι.