Η ερωτική επιστολή του John F. Kennedy στην ερωμένη του

Στο φως της δημοσιότητας ήρθε μία ερωτική επιστολή τεσσάρων σελίδων που είχε στείλει ο John F. Kennedy στην ερωμένη του, Mary Pinchot Meyer.

Μάλιστα, το εν λόγω ερωτικό γράμμα πρόκειται να βγει σε δημοπρασία και αναμένεται να «πιάσει» μέχρι και 30 χιλιάδες δολάρια.

Η επιστολή αυτή γράφτηκε τον Οκτώβριο του 1963 ωστόσο δεν έφτασε ποτέ στον παραλήπτη του. Η Mary Pinchot Meyer ήταν η σύζυγος ενός πράκτορα της CIA και σκοτώθηκε τον Οκτώβριο του 1964, έναν χρόνο μετά τη δημιουργία της επιστολής. Το μυστήριο του θανάτου της δεν έχει ακόμη λυθεί.

gn_jfk2

«Γιατί δεν φεύγεις από τα προάστια για μια φορά – έλα να με δεις – είτε εδώ – είτε στο Ακρωτήριο την επόμενη εβδομάδα ή στη Βοστόνη στις 19 του μήνα. Ξέρω ότι δεν είναι σωστό, είναι παράλογο και πως μπορεί να το μισήσεις – από την άλλη μπορεί και όχι – και αυτό μου αρέσει. Μου λες ότι είναι για δικό μου καλό να μην παίρνω ότι θέλω. Μετά από τόσα χρόνια – μπορείς να μου δώσεις μια πιο τρυφερή απάντηση από αυτή. Γιατί δεν μου λες απλά ναι;» γράφει η επιστολή.

Δεν είναι γνωστό γιατί βέβαια δεν ταχυδρομήθηκε ποτέ, αλλά η προσωπική γραμματέας του Kennedy, την φύλαξε στην προσωπική της συλλογή μέχρι και σήμερα.