Φόβοι για τον Ζίκα στους Ολυμπιακούς του Ρίο - Ολυμπιονίκης κατέψυξε το σπέρμα του

Πολλά είναι τα προληπτικά μέτρα που μπορεί να πάρει κανείς προκειμένου να προφυλαχθεί από διάφορους ιούς που κυκλοφορούν, αυτό που έκανε όμως ένας Βρετανός πρωταθλητής του μήκους μάλλον πρόκειται για παγκόσμια πρωτοτυπία.

Ο Γκρεγκ Ράδερφορντ (“χρυσός” στο μήκος στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου το 2012), θα διεκδικήσει άλλο ένα χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες στη Βραζιλία. Ωστόσο η εξάπλωση του ιού Ζίκα τον έχει φοβίσει αρκετά κι έτσι πήρε την απόφαση να καταψύξει το σπέρμα του!

Βέβαια, για να λέμε όλη την αλήθεια, ο Γκρεγκ είναι ήδη πατέρας ενός παιδιού και δεν σκοπεύει να σταματήσει εδώ. Όπως είπε η σύζυγός του Σούζι Βέριλ, το ζευγάρι προχώρησε σε αυτή τη διαδικασία γιατί θέλει να αποκτήσει κι άλλα παιδιά στο μέλλον και ανησυχούν για τους κινδύνους του Ζίκα, ο οποίος όπως είναι γνωστό μπορεί να προκαλέσει γενετικές ανωμαλίες στα μωρά.

Μάλιστα η Βέριλ έγραψε στο blog της η ίδια και ο γιος της δεν θα ταξιδέψουν στη Βραζιλία, για να δουν από κοντά την προσπάθεια του Γκρεγκ. «Τα νέα για τον ιό Ζίκα δεν βάζουν τέλος στις ανησυχίες μας, για να να είμαστε απόλυτα ειλικρινείς. Όταν πάνω από 100 ειδικοί τονίζουν ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες πρέπει να μεταφερθούν για να μην εξαπλωθεί η ασθένεια, αυτό είναι ένας μεγάλος παράγοντας για να μην πάμε εκεί», έγραψε χαρακτηριστικά.

«Επίσης, αποφασίσαμε να καταψύξουμε το σπέρμα του Γκρεγκ. Θα θέλαμε να αποκτήσουμε περισσότερα παιδιά και με την έρευνα να είναι ακόμη σε πρώιμο στάδιο, δεν θα ήθελα να βάλω τον εαυτό μου σε μία κατάσταση την οποία θα μπορούσα να αποφύγω».

Ο Ράδερφορντ δεν είναι ο μόνος που ανησυχεί για τον συγκεκριμένο ιό. Αρκετοί αθλητές έχουν ήδη αρχίσει να δηλώνουν ότι δε θα πάρουν μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βραζιλίας ή ότι κατευθύνονται προς αυτή την απόφαση…