Αυτά είναι τα ακριβότερα κρασιά του κόσμου.

Αναμφισβήτητα ένα ποτήρι καλό κρασί αποτελεί την απόλυτη γευστική εμπειρία. Το κρασί ήδη από την αρχαία Ελλάδα είναι ένα από τα διασημότερα ποτά που συνοδεύει και ενισχύει ένα ευρύ φάσμα ευρωπαϊκών και μεσογειακών γεύσεων, από τις πιο απλές και παραδοσιακές ως τις πιο σύνθετες. Πόσο μάλλον όταν αυτό το κρασί παράγεται από τα καλύτερα οινοποιεία του κόσμου, έχει γεμάτη γεύση και κοστίζει μια περιούσια.

Τις γιορτές αξίζει να τις τιμούμε δεόντως. Για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα και θα μπορούσαν να διαθέσουν ΠΟΛΛΑ χρήματα για ένα μπουκάλι κρασί μπορούν να συμβουλευτούν την παρακάτω λίστα με τα 8 πιο ακριβά κρασιά του κόσμου, σύμφωνα με το περιοδικό Drinks Business και το Wine Searcher.

  1. HENRI JAYER RICHEBOURG GRAND CRU

Τιμή: από 12.000 € έως 19.000 €

Ο  Henri Jayer είναι ένας από τους πιο κορυφαίους οινοποιούς της Βουργουνδίας. Πέθανε το 2006 αλλά θα μιλάμε για χρόνια για το Pinot Noir του.

1

  1. DOMAINE DE LA ROMANÉE-CONTI, ROMANÉE-CONTI GRAND CRU

Μέση τιμή: 9.300 €

Οι ειδικοί έχουν γράψει για αυτό πως είναι «το πιο γνήσιο, το πιο αριστοκρατικό και το πιο έντονο δείγμα Pinot Noir που θα μπορούσατε να φανταστείτε. Με βάση αυτό θα έπρεπε να κρίνονται όλα τα κρασιά Βουργουνδίας».

2

  1. EGON MÜLLER-SCHARZHOF SCHARZHOFBERGER RIESLING TROCKENBEERENAUSLESE

Μέση τιμή: 4.800 €

Η οικογένεια Müller παράγει κρασί στο Scharzhofberg εδώ και 200 χρόνια. Το συγκεκριμένο κρασί παράγεται σε μόλις 100-200 φιάλες το χρόνο.

3

  1. HENRI JAYER CROS PARANTOUX, VOSNE-ROMANÉE PREMIER CRU

Μέση τιμή: 4.700 €

Για άλλη μια φορά το κτήμα Henri Jayer κάνει την διαφορά. Ένα κρασί εξαίρετης ποιότητας που παράγεται σε αμπέλι τεσσάρων στρεμμάτων σε μεγάλο υψόμετρο.

4

  1. DOMAINE LEFLAIVE MONTRACHET GRAND CRU

Μέση τιμή: 4.700 €

Ένα από τα πιο κορυφαία Chardonnay παράγεται στη Βουργουνδία στο κτήμα Leflaive. Η υψηλή του ποιότητα ανταποκρίνεται πλήρως στην υψηλή τιμή του.

5

  1. JOH. JOS. PRÜM RIESLING WEHLENER SONNENUHR TROCKENBEERENAUSLESE

Μέση τιμή: 3.900 €

Άλλο ένα γερμανικό κρασί που παράγεται στην Ρηνανία. Η οικογένεια Prüm εχει στην ιδιοκτησία της ένα από τα καλύτερα οινοποιία στο κόσμο και παράγει το μοναδικό Riesling.

6

  1. DOMAINE DE LA ROMANÉE-CONTI MONTRACHET GRAND CRU

Μέση τιμή: 3.400 €

Είναι ένα από διασημότερα οινοποιεία της Βουργουνδίας είναι τo Montrachet που παράγει, σύμφωνα με τους γευσιγνώστες, το κορυφαίο Chardonnay του κόσμου.

7

  1. DOMAINE ROUMIER MUSIGNY GRAND CRU

Μέση τιμή: 3.300 €

Το οινοποιείο Roumier απλώνεται σε έκταση 120 στρεμμάτων στις περιοχές Chambolle-Musigny και Morey-Saint-Denis και παράγει ένα από τα πιο εκλεκτά κρασιά του κόσμου.

8