Υπέροχες παραλλαγές για κουραμπιέδες

Αν δε σου αρέσει η άχνη ή σου αρέσουν οι πειραματισμοί και οι παραλλαγές των κλασικών γλυκών έχουμε να σου δώσουμε μερικές απλές κι εξίσου απολαυστικές ιδέες για διαφορετικούς κουραμπιέδες.

Η συνταγή που θα χρησιμοποιήσεις δεν αλλάζει σε τίποτα. Παραλλαγές έχουμε άλλοτε στο σχήμα του κουραμπιέ κι άλλοτε στη… γέμιση ή το πασπάλισμα.

Έχουμε και λέμε:

Κουραμπιέδες με χουρμά

Δύο είναι οι τρόποι για να φτιάξεις κουραμπιέδες με χουρμά. Είτε χρησιμοποιείς τον χουρμά ολόκληρο (απλά τον μουλιάζεις για λίγο σε κονιάκ για έξτρα γεύση), είτε αλέθεις τον χουρμά με αμύγδαλο ή φιστίκι αιγίνης φτιάχνοντας μια πάστα με την οποία θα γεμίσεις το γλυκό σου.

Κουραμπιέδες με σοκολάτα

Αντί να πασπαλίσεις τα κουραμπιεδάκια σου με ζάχαρη άχνη μπορείς να τα βουτήξεις στην κουβερτούρα για μια γλυκιά σοκολατένια αμαρτία! Για έξτρα γεύση – και χρώμα – μπορείς να πασπαλίσεις με τριμμένο φιστίκι αιγίνης ή τρίμμα καρύδας.

Κουραμπιέδες με ινδική καρύδα

Δοκίμασε να προσθέσεις λίγη ινδική καρύδα στο μείγμα για τους κουραμπιέδες σου. Θα προσθέσει γεύση εξωτική. Αν σου αρέσει η καρύδα στο συστήνω ανεπιφύλακτα.

Γεμιστοί κουραμπίεδες με μαρμελάδα

Φτιάξε τα κουραμπιεδάκια σου λίγο πιο λεπτά, κόψε τα με κουπ πατ σε αστεράκια ή καρδούλες ή ότι άλλο σχήμα προτιμάς. Ψήσε τα και στη συνέχεια άλειψέ τα με ένα παχύ στρώμα μαρμελάδας, καπάκωσέ τα και στη συνέχεια πασπάλισέ τα με άχνη. Έτσι έχεις δύο σε ένα – βουτηματάκια και κουραμπιέδες μαζί.

Και μη ξεχνάς: η ζαχαροπλαστική είναι τέχνη. Μάθε όλα τα μυστικά της προετοιμασίας του κουραμπιέ, ακολούθησε τις συμβουλές μας και φτιάξε το πιο τέλιο “χιονισμένο” γλύκισμα των Χριστουγέννων.

Πηγή: http://www.womenonly.gr/article.asp?catid=13751&subid=2&pubid=129926765