Μύθοι και αλήθειες για το solarium

Το solarium είναι μια μέθοδος τεχνητού μαυρίσματος που μετράει πολλά χρόνια και «θεωρείται» πάντα στη μόδα. Τι είναι όμως στη πραγματικότητα και πόσο καλά γνωρίζουμε την αλήθεια γύρω από αυτό;

Έρευνες που γίνονται, ανά καιρούς, σε διάφορες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης όπως το Βέλγιο, τη Γερμανία και την Ολλανδία έδειξαν πως 1 στα 7 μηχανήματα δεν πληρούν τους όρους χρήσεις, τα ινστιτούτα δεν ενημερώνουν σωστά και επαρκώς τους πελάτες τους και γενικότερα υπάρχει μια πολλή μεγάλη παραπληροφόρηση γύρω από το συγκεκριμένο θέμα.

Το solarium είναι μια μέθοδος μαυρίσματος ιδιαίτερα διαδεδομένη και ολοένα αυξανόμενη. Μετράει πολλούς φανατικούς οπαδούς σε όλο το κόσμο που δε νοούνται να δουν το δέρμα τους στη φυσική του απόχρωση ακόμα και στη καρδιά του χειμώνα.

Υπάρχουν όμως και οι ομάδες εκείνες, που τις ονομάζουμε υψηλού κινδύνου και είναι οι εξής, σύμφωνα με το k-mag:

1. Άτομα με πολύ ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα.

2. Άτομα με φακίδες ή κρεατοελιές

3. Άτομα με μελάνωμα ή οικογενειακό ιστορικό μελανώματος και

4. Άτομα κάτω των 18 ετών, καθότι θεωρείται μια ηλικία ιδιαίτερα ευαίσθητη και επικίνδυνη στην εμφάνιση μελανώματος.

Είναι πολύ ψηλά στις λίστες με τις πιθανές αιτίες εμφάνισης καρκινώματος και θεωρείται πως είναι ο νούμερο ένα κίνδυνος για εμφάνιση καρκίνου του δέρματος. Τα μηχανήματα επιβάλλεται να έχουν συγκεκριμένους κανόνες ασφαλείας οι οποίοι σπανίως εφαρμόζονται καθώς η συντήρηση των μηχανημάτων κοστίζει αρκετά και πολλοί είναι οι ιδιοκτήτες των ινστιτούτων που το αποφεύγουν όσο μπορούν.

Προτιμήστε να αποκτήσετε το πολυπόθητο μαύρισμα με άλλους τρόπους όπως τα self-tan προϊόντα που υπάρχουν σε πληθώρα, στο εμπόριο καθώς και την έκθεση στον ήλιο, συνοδευόμενη πάντα από την κατάλληλη και επαρκή αντηλιακή προστασία.