Όλη η ιστορία των Rolling Stones μέσα σε μία έκθεση

Η έκθεση «Exhibitionism: The Rolling Stones», η οποία διηγείται την πλούσια ιστορία του θρυλικού βρετανικού ροκ συγκροτήματος Rolling Stones, άνοιξε τις πύλες της για το κοινό στη γκαλερί Saatchi του Λονδίνου.

Χρειάστηκαν τρία χρόνια προετοιμασίας για να βρουν την θέση τους στην έκθεση πάνω από 500 εκθέματα – μουσικά όργανα, ρούχα, στίχοι, αφίσες, βιντεοκλίπ σε πρώτη προβολή κ.ά, που προήλθαν από το αρχείο της μπάντας και ιδιώτες συλλέκτες, και τα οποία θα ενθουσιάσουν τους θαυμαστές των Stones.

Η έκθεση, που κόστισε 5,7 εκατομμύρια δολάρια, είναι απλωμένη σε εννέα αίθουσες και δύο ορόφους της γκαλερί. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να θα βρεθούν σε μια ρέπλικα του πρώτου διαμερίσματος του συγκροτήματος, να μπουν σε ένα τυπικό στούντιο ηχογράφησης αλλά και στα παρασκήνια των συναυλιών, ενώ στον τελευταίο χώρο του πρότζεκτ, με την ονομασία «Performance», οι επισκέπτες θα νιώσουν πως βρίσκονται πάνω στη σκηνή μαζί με τους Stones.

Η έκθεση στο Λονδίνο θα διαρκέσει ως τις 4 Σεπτεμβρίου, ενώ τα επόμενα τέσσερα χρόνια έχει προγραμματιστεί να ταξιδέψει σε έντεκα μεγαλουπόλεις.

H αφίσα που διαφημίζει την έκθεση απαγορεύτηκε να αναρτηθεί στο Μετρό του Λονδίνου αλλά και στις στάσεις λεωφορείων γύρω από την πόλη μέχρι μια νέα έκδοσή της. Η διαφημιστική αφίσα είναι δημιουργία του Βρετανού σχεδιαστή Μαρκ Νόρτον με την βοήθεια των Τζάγκερ και Γουάτς.

Μικ Τζάγκερ, Τσάρλι Γουάτς, Ρόνι Γουντ και Κιθ Ρίτσαρντ έδωσαν ένα μικρό σόου στο Λονδίνο, στα εγκαίνια της «Exhibitionism: The Rolling Stones» στη φημισμένη γκαλερί Saatchi.
«Δείχνει πολύ ωραία, είμαι πολύ ευχαριστημένος και νομίζω πως ο κόσμος θα το ευχαριστηθεί. Αν σας αρέσουν οι Rolling Stones. Αν δεν σας αρέσουν, μην κάνετε τον κόπο να έρθετε!» είπε χαριτολογώντας ο Μικ Τζάγκερ.

«Είναι μια μεγάλη έκπληξη, που έχει διάρκεια, γιατί η μπάντα συνεχίζει να εργάζεται και είναι ωραίο που βλέπουμε όλα αυτά, να καταγράφονται τα χρόνια που πέρασαν», πρόσθεσε ο Ρόνι Γουντ, ο οποίος δήλωσε επίσης, ότι το συγκρότημα θα κυκλοφορήσει μέσα στην χρονιά νέο άλμπουμ με καινούργια τραγούδια, αλλά και αρκετές διασκευές μπλουζ καλλιτεχνών όπως οι «Howlin’ Wolf» και «Little Walter». Το τελευταίο στούντιο άλμπουμ της μπάντας είχε κυκλοφορήσει το 2005.