Προσπαθούν να πείσουν πρόσφυγες - μετανάστες να φύγουν από τον Πειραιά

Σε εξέλιξη βρίσκεται διαδικασία ενημέρωσης προσφύγων και μεταναστών που βρίσκονται στον επιβατικό σταθμό της πύλης Ε-3 στον Πειραιά, προκειμένου να πειστούν να επιβιβαστούν σε πούλμαν και να μεταφερθούν σε οργανωμένα κέντρα προσωρινής διαμονής. Την ενημέρωση έχουν αναλάβει τρεις γ.γ. υπουργείων (Μεταναστευτικής Πολιτικής, Βασίλειου Παπαδόπουλου, Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Τζανέτου Φιλιππάκου, και Εθνικής Άμυνας, Γιάννη Ταφύλη) με τη βοήθεια εκπροσώπων μεταναστών στην Ελλάδα.

Πάντως, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, τα πούλμαν εξακολουθούν να παραμένουν στους επιβατικούς σταθμούς του ΟΛΠ, αλλά κανένας μετανάστης και πρόσφυγας δεν έχει επιβιβασθεί σε αυτά, μέχρι στιγμής. Εν τω μεταξύ, στο λιμάνι του Πειραιά αναμένεται να καταπλεύσει το μεσημέρι το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος», μεταφέροντας από τον Βόλο περίπου 50 προκάτ οικίσκους, που θα μεταφερθούν με φορτηγά στο κέντρο προσωρινής φιλοξενίας στον Σκαραμαγκά.

Το συγκεκριμένο κέντρο αναμένεται να λειτουργήσει σύντομα και να μεταφερθούν σε αυτό πολλοί μετανάστες και πρόσφυγες από το λιμάνι του Πειραιά. Εξάλλου, σύμφωνα με πληροφορίες, το καταμαράν tera jet βρίσκεται στη Χίο και αναμένεται, πιθανόν αύριο, να αναχωρήσει για διάφορα νησιά του Αιγαίου, προκειμένου να παραλάβει μετανάστες με προορισμό τη Μυτιλήνη.