Οι βασικοί κανόνες ομορφιάς για ένα υγιές πρόσωπο

Η φροντίδα και η περιποίηση του προσώπου είναι προσωπική υπόθεση και η καθεμία οφείλει να δώσει την απαραίτητη προσοχή στην επιδερμίδα της προκειμένου να βρει τον κατάλληλο τρόπο για να την κρατήσει υγιή και λαμπερή. Αυτό σημαίνει αυτόματα ότι η κάθε γυναίκα έχει διαφορετικές ανάγκες, οι οποίες μεταβάλλονται και διαφοροποιούνται ανάλογα πάντα με τον τρόπο ζωής, την ηλικία και της καιρικές συνθήκες.

Υπάρχουν ωστόσο μερικοί άγραφοι κανόνες που είναι ίδιοι σε κάθε ηλικία και εποχή. Όσο και να διαφοροποιηθούν οι ανάγκες κάθε επιδερμίδας μερικά πράγματα παραμένουν ίδια. Ποια είναι αυτά;

Σύμφωνα με το jenny.gr:

Καθαρισμός: Ένα καθαρό δέρμα είναι πιο υγιές και πάντα έτοιμο να δεχθεί οποιαδήποτε θεραπεία ή φροντίδα του προσφερθεί.

Ενυδάτωση: Η καθημερινή χρήση ενυδατικής κρέμας θα φροντίσει να διατηρούνται τα επιθυμητά επίπεδα υγρασίας που κάνουν την επιδερμίδα να είναι λαμπερή και υγιής.

Ντεμακιγιάζ: Είναι πλέον ο πιο γνωστός κανόνας στην περιποίηση του προσώπου. Η αφαίρεση του μακιγιάζ πριν τον ύπνο είναι απαραίτητη, αφού ο οργανισμός το βράδυ έχει λειτουργίες που αφορούν στο δέρμα. Το μακιγιάζ λοιπόν είναι πολύ πιθανό να εμποδίζει τις φυσικές διαδικασίες αφού πρωτίστως φράζει τους πόρους με αποτέλεσμα να μην το αφήνει να αναπνεύσει.

Απολέπιση: Άλλα δέρματα την έχουν πραγματικά ανάγκη 2-3 φορές την εβδομάδα, άλλα όχι τόσο συχνά ενώ άλλα είναι τόσο ευαίσθητα που δεν μπορούν να την ανεχθούν. Όποιο τύπο δέρματος κι αν έχετε, σίγουρα υπάρχει το κατάλληλο προϊόν που θα σας βοηθήσει να απομακρύνετε τα νεκρά κύτταρα από την επιδερμίδα σας στα οποία οφείλεται η θαμπή όψη και η τραχιά υφή.

Σωστή διατροφή – Νερό: Σίγουρα το έχετε ξανακούσει αλλά είναι αλήθεια. Η σωστή διατροφή και το νερό βοηθάνε όχι μόνο στην καλή υγεία του οργανισμού αλλά δρουν ευεργετικά και για ένα λαμπερό και εξίσου υγιές δέρμα.